reklama 11B

Pondělní rozvolnění moc radosti jezdcům nepřinese. Kdy začnou závody?

ikonka

Už to vypadalo, že by se od pondělí 12. dubna mohly konat např. Zkoušky základního výcviku jezdce, příp. různé tréninky či soustředění, při nichž by se mohlo potkat současně na venkovních sportovištích maximálně 20 osob. Nakonec zůstává u dvou osob.
11.04.2021 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger v sobotu podvečer oznámil, že se omezení shromažďování osob prodlužuje a nadále se budou moci setkávat nejvýše dva lidé, jako tomu bylo doposud. 
 
Kdo tedy doufal, že by se od 12. dubna mohly konat alespoň ZZVJ, soustředění či tréninky apod., při nichž by se mohlo potkat do 20 osob, tak na to může opět rychle zapomenout. Stejně tak stále není jasné, kdy by se v České republice mohly začít konat jezdecké závody. 
 

Psali jsme: Sportovní soutěže mohou od 12. dubna dál probíhat jen s povolením MZČR

 
Samotné konání sportovních soutěží a sportovních utkání podléhá povolení ze strany Ministerstva zdravotnictví, které stanovuje hygienicko-epidemiologické podmínky pro jejich konání. O povolení se doporučuje žádat prostřednictvím Národní sportovní agentury. 
 
Dle nám dostupných informací se však Ministerstvo zdravotnictví ještě nevyjádřilo ani k žádosti posvěcené ze strany NSA o povolení pro blížící se mezinárodní parkurové závody v pražské Chuchli – snad se tak stane hned po víkendu. V této situaci si tak lze jen velmi těžko představit, že by se v nejbližších dnech dočkali souhlasu pořadatelé běžných národních závodů, které zahrnují i amatérské soutěže.
 

Čtěte také: Návrat ke sportu dle FEI: Očkování není povinné, PCR testy od 400 koní

 
Sen o dubnovém startu domácí jezdecké sezony se tak začíná pomalu rozplývat a nejpravděpodobnější variantou je, že ji otevřou až zmíněné mezinárodní závody v Chuchle Areně Praha na konci měsíce. Uvidíme, co přinesou následující dny a týdny, ale nezbývá nic jiného, než „ještě chvíli vydržet“. 
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE