Pokus o obhajobu v MJP neproběhne. Do Martinic nejedu, říká Jan Chýle

ikonka

Doposud na seznamu účastníků Memoriálu Jana Papouška figuroval i loňský vítěz tohoto prestižního závodu Jan Chýle. Nakonec s Cool Paradisem do Martinic nedorazí v sobotu, ani v neděli. „Nemáme zatím takovou formu,“ říká zklamaně jezdec.
24.06.2020 15:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Na seznamu účastníků Memoriálu Jana Papouška je řada zvučných jmen. Z parkurového A-kádru české reprezentace nebude chybět Anna Kellnerová či Aleš Opatrný, z B-kádru pak Filip Doležal, Kamil Papoušek nebo Jakub Štěrba. 
 
Celkem v Memoriálu Jana Papouška mělo odstartovat 55 dvojic, ale jedna ze seznamu ubude – Jan Chýle a Cool Paradise. „Letošní účast nakonec vzdám. Nemám koně v takové formě, abychom se mohli pokusit o obhajobu v tak těžké soutěži, jako je tato. Memoriál v Martinicích byl vždy takovou generálkou před mistrovstvím České republiky a vloni byl Cool Paradise ve vrcholné formě, podával velmi soustředěné a spolehlivé výkony. Letos jsem ještě takovou formu nechytl. – Bylo mé přání do Martinic jet, ale není to můj styl, abych tam jel pouze pro účast,“ zdůvodnil Jan Chýle.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jan Chýle: Luxusní zázemí není to hlavní. V budoucnu mě čeká stěhování

 
Finalista Českého skokového poháru a sedmý umístěný na mistrovství České republiky jednotlivců v parkurovém skákání 2019 plánuje se svojí stájovou jedničkou vyrazit začátkem července do Frenštátu pod Radhoštěm. „Pokud to jen trochu půjde, pojedeme na pohár do Frenštátu a v návaznosti podle formy a podmínek vybereme další závody. Vrcholem sezony by pro nás mělo být říjnové mistrovství v Martinicích,“ dodal Chýle.
 
Memoriál Jana Papouška 2020 začíná v Resortu Equitana Martinice ve čtvrtek 25. června. Nedělní program bude vysílat živě internetová televize EquiTV.cz.