reklama 11B

Pokorný i Příhoda budou chybět na MČR. Šance se otvírají soupeřům

ikonka

Ve čtvrtek 1. srpna proběhne slavnostní zahájení MČR ve všestrannosti, které hostí jihočeská Borová. Mezi startujícími chybí seniorští mistři z posledních třech ročníků Miroslav Příhoda a Robert Pokorný, a tak se zlato čeká na někoho jiného.
31.07.2019 08:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Mistrovství České republiky ve všestrannosti hostí letos jihočeská Borová. O medaile se tam pojede ve všech věkových kategoriích. 
 
Mezi seniory budou chybět, jak loňský obhájce titulu Robert Pokorný, tak Miloslav Příhoda, jenž šampionát vyhrál v letech 2016 a 2017 a je aktuálně nejúspěšnějším reprezentantem v této disciplíně. Prostor se tak po třech letech otvírá dalším zkušeným jezdcům. V přehledu přihlášených najdeme Miroslava Trundu, Jiřího Maxeru, Petra Lacinu, Pavla Březinu či několikanásobnou mistryni v kategorii mladých jezdců Elišku Orctovou. Ta by se díky věku mohla ještě postavit na start kategorie U25, zvolila však stupeň obtížnosti ST, tedy s třemi hvězdami. 
 
Ve skupině jezdců do 25 let se zúčastní Alžběta Vyštajnová, jež loni ještě závodila jako starší junior a získala v Pardubicích zlato. Konkurovat jí budou Šárka Votavová, Šarka Douchová, Vladimíra Pechanová či domácí Barbora Kamírová.
 
Do šampionátu starších juniorů se věkem posunula Barbora Vaňková, která vyhrála v roce 2018 ještě jako mladší juniorka. Na soupiskách najdeme také Michaelu Haderkovou, Natalii Tarabini nebo Dianu Lochmanovou. Mezi dětmi bude obhajovat zlato Alena Kozojedová.
 
Drezura je na programu 2. srpna, o den později se pojedou krosy a o medailistech pro rok 2019 bude rozhodnuto v neděli.
 
Internetová televize EquiTV.cz se bude snažit nabídnout v rámci mobilního pokrytí v sobotu a v neděli živé vstupy.
 

Výsledky najdete ZDE





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE