Pohár pro vítěze Rolex Grand Prix Ženevy zůstal doma. Získal ho Fuchs

ikonka

Švýcarský reprezentant Martin Fuchs vybojoval na domácí půdě cenný pohár. V neděli 12. prosince ovládl s běloušem Leone Jei rozeskakování prestižní Grand Prix Ženevy zařazené do Rolex Grand Slamu. Složení startovního pole bylo hvězdné.
12.12.2021 18:16  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V neděli 12. prosince se v Ženevě jela jedna z nejprestižnějších parkurových soutěží sezony. Rolex Grand Prix of Geneva je ceněnou součástí Grand Slamu. Tomu odpovídalo složení startovního pole, v němž defilovala jedna hvězda za druhou.
 
Ze čtyř desítek dvojic šest dokončilo základní kurz na překážkách do 160 centimetrů bez chyb, a o vítězi tak rozhodlo rozeskakování, které přineslo další napínavou podívanou. S odstupem pouhých dvou desetin sekundy vyhrál domácí reprezentant Martin Fuchs v sedle bělouše Leone Jei. 
 
Druhé místo obsadil Nizozemec Harrie Smolders, který soutěž absolvoval s holštýnským valachem Monacem a třetí dojel rakouský jezdec Max Kühner na Elektric Blue P. Všechny tři dvojice překonaly rozhodující kurz bez trestných bodů stejně jako čtvrtý Ir Darragh Kenny s hřebcem VDL Cartellem. 
 
Pořadí jezdců v rozeskakování uzavřeli zástupci USA. Pátý skončil s chybou Kent Farrington na Gazelle a šestou příčku brala s osmi trestnými body Laura Kraut s valachem Baloutinue.
 
Foto: CHI Geneve Press Release