Podzimní všestrannost v Pardubicích vyšla skvěle Kateřině Benediktové

ikonka

Kateřina Benediktová završila sezonu vítězstvím v nejnáročnější soutěži CNC2* na podzimních závodech ve všestrannosti v Pardubicích. V neděli 6. listopadu se jely závěrečné crossy ve čtyřech soutěžích. CNC* ovládla Nikola Hlavatá.
06.11.2022 18:55  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

V soutěži CNC** se ve vedení už od prvního dne držela Kateřina Benediktová s Laidalem. Po nejlepší drezurní úloze nechybovala ani v parkuru a nepřipsala žádné body ani v terénní zkoušce. S celkovým ziskem 32,6 bodu zaslouženě zvítězila. Druhá se umístila Šárka Mejstříková a Zylo s 38,2 body na kontě. Tato dvojice byla na druhém místě průběžného pořadí po drezuře, chyba v parkuru je odsunula o příčku níž. Zapsaná nula v crossu jim však dopomohla zpět k druhému místu. Elitní trojici doplnil Lukáš Létal s koněm San. Tuto dvojici od druhé umístěné dělily pouhé dvě desetiny bodu. Penalizace za čas, která činila 0,8 bodu, tak jezdce musela jistě velmi mrzet. Čtvrtý skončil Pavel Kaluža a páté místo obsadil Petr Rydval.

Stejně jako v předchozí soutěži i v CNC* byl vítěz v čele soutěže už od prvního dne. Nikola Hlavatá v sedle koně Kai zapsala v drezuře 33,1 bodu, což byl i výsledek konečný. Druhé místo si po sobotním průběžném pořadí udržel Maryáš Dáňa a Happy Day. V terénní zkoušce zapsal pouhé čtyři desetiny bodu za překročení stanoveného času, jeho celkový zisk byl 36,8 bodu. Jen o tři desetiny více obdržel Pavel Březina s Pandorou. Ti byli taktéž penalizováni čtyřmi desetinami bodu za překročení času. Pořadí na prvních třech místech se tedy po parkuru nezměnilo. Elitní pětku doplnil ještě Pavel Kaluža a Miroslav Trunda.

Psali jsme: Všestrannost v Pardubicích má první vítěze. CNC2* vede Benediktová

 

V soutěži ZL byl scénář stejný jako v předchozích závodech. Nikol Raidová a Santinus nedali svým soupeřům šanci a po povedené drezuře nechybovali ani na parkuru ani v crossu. Zvítězili s přídělem 28,3 bodu. Na druhé místo si po malé penalizaci za překročení stanoveného času v terénní zkoušce polepšila Tereza Sluková v sedle Majoliky-K. Jejich výsledek byl 31,2 bodu. Třetí místo vybojovala Pavlína Martínková a Caspi. Těm se závěrečná část soutěže povedla překonat bez penalizace a s 32,6 body si o dvě příčky polepšili. Dařilo se i Miroslavu Trundovi a Martinu Maivaldovi.

V poslední soutěži Z se pořadí naopak velmi promíchalo. Vítězkou se stala Amálie Mašková a Battalion. Ti překonali cross bez penalizace a z třetího místa se posunuli na příčku nejvyšší. Jejich výsledek byl 31,9 bodu. O šest desetin bodu více připsala Michaela Kadlecová v sedle Ariany Devries. Ti se díky bezchybné jízdě v terénní zkoušce na stříbrnou pozici posunuli z šestého místa. Nulu v třetí části soutěže zapsala i Adéla Horáčková a Mišelin Aha. Ze sedmého místa si tím pádem polepšili na třetí místo konečného pořadí s celkovým ziskem 32,8 bodu. Čtvrtou příčku obsadila Adéla Horáčková a pátá skončila Natalia Tarabini.

Foto: Marcel Runštuk