reklama 11B

Pocity z drezur jsou pozitivní, hodnotí úvod CCI Kronenberg Svobodová

ikonka

Čeští militaristé závodí o tomto víkendu na dvou mezinárodních mítincích a v rámci pátečního programu absolvovali drezuru. V nizozemském Kronenbergu startují A. Svobodová a M. Trunda. V polských Sopotech pak E. Opravilová, E.Orctová a R. Pokorný…
03.05.2019 20:36  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

CCI Kronenberg

Při CCI v nizozemském Kronenbergu čelí Adéla Svobodová spolu s Miroslavem Trundou silné konkurenci. V CCI3*-S absolvovalo drezuru celkem 56 dvojic včetně dvou s českou trikolorou. Lépe se start v úvodní části této soutěže vydařil pod českou vlajkou Miroslavovi Trundovi, který byl v sedle Shutterflyke penalizován 41,3 body a stojí na 47. příčce. Adéla Svobodová spolu s valachem Urleven Barnaul SL se po drezuře postavila na průběžnou 54. pozici výsledkové listiny s penalizací 44,7 bodů.

Česká reprezentantka naopak zajela lepší výsledek drezury v CCI2*-S, kde se ve startovním poli 57 koní pyšní po drezuře průběžně 18. místem, a to v sedle Double Clear SL s 33,9 body. Miroslav Trunda s Trnkou-Ruf inkasoval celkem 39,6 bodů a stojí na 42. příčce. A co na páteční výkony říká Adéla Svobodová? „Pocity ze všech drezur jsou pozitivní. Rozhodčí ale byli hodně přísní, a to hlavně v CCI3*. Je tu silná konkurence. Závodí tu hvězdy, jako například Karin Donkers.“

V sobotu čeká na české dvojice parkur, po které následný den o všem rozhodne terénní zkouška. Dle slov Adély Svobodové se bude jednat o opravdu náročný kros, kde bude velkou výzvou stíhání časů. Bezmála polovina překážek je totiž umístěna v lese.

 

CCI Sopoty

Mezitím v polských Spotech startovala trojice českých reprezentantů. Drezuru a skoky v rámci pátečního programu CCI3*-S musela překonat Eliška Orctová, která v sedle Bonuse 1 stojí s penalizací 35,5 bodů na průběžné 9. příčce.

Pouze drezura čekala v rámci CCI3*-L Elišku Opravilovou a Roberta Pokorného. Česká jezdkyně se spolu s Dunkasem S postavila na 21. příčku s 37,8 body, Robertovi Pokornému s Floor patří 24. místo s 38,1 body. Tyto dvě české dvojice čeká v sobotu také terenní jízda, stejně jako Elišku Orctovou v CCI3*-S.

 

Kompletní výsledkové listiny najdete z Kronenbergu ZDE, ze Sopot ZDE.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE