reklama 11D

Plot Blue uspán. Svět přišel kvůli zranění v chovu o špičkového hřebce

ikonka

Světový parkurový chov přišel o hřebce Plot Blue. Hnědák, který s Marcusem Ehningem v sedle získal mimo jiné titul mistrů světa na Světových jezdeckých hrách v Kentucky, musel být uspán po nešťastném incidentu na takzvaném fantomu.
05.06.2019 14:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

Plemenný hřebec Plot Blue byl ve dvaadvaceti letech utracen. Při využití v chovu se zranil během incidentu na takzvaném fantomu, který se používá k odběru semene a situace neměla jiné řešení.

Holandský teplokrevník Plot Blue se narodil v roce 1997. Je otcem je Mr. Blue, matka Ilotte po Pilot. Do jeho deseti let působil ve sportu se švýcarským jezdcem Wernerem Muffem, s nímž startoval například na Světových jezdeckých hrách 2006 v Cáchách nebo o rok později na mistrovství Evropy v Mannheimu.

Poté se přesunul do stáje německého matadora Marcuse Ehninga a začala úspěšná kariéra. Během ní získal například zlato v soutěži týmu na Světových jezdeckých hrách v Kentucky nebo titul vítěze Světového poháru při finále v Ženevě v roce 2010. Z mistrovství Evropy 2010 ve Windsoru má bronz a Velkých cen na CSI, které dvojice vyhrála, je celá řada. Do chovu odešel Plot Blue v roce 2015. 

Foto: GCT / Stefano Grasso

Zdroj: World Of Show Jumping




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE