Petr Lacina zvítězil při CCI2* Facimiech. Na parkuru jednou chyboval

ikonka

Čeští jezdci uzavřeli v neděli 1. srpna své vystoupení na CCI2* Facimiech. Petr Lacina, který byl po krosu na sdílené první příčce, nakonec dotáhl soutěž do vítězného konce. Martin Maivald předvedl čistý parkuru a dojel devátý.
01.08.2021 14:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

V neděli 1. srpna vyvrcholily parkurem mezinárodní závody ve všestrannosti CCI2* Facimiech v Polsku. 
 
Český jezdec Petr Lacina v sedle klisny Santini držel po sobotním krosu sdílenou první příčku spolu s domácím reprezentantem Mateuszem Pabijankem. Tomu se v poslední zkoušce vůbec nedařilo. Na kolbišti nasbíral 22,4 trestného bodu a jen díky nízkému skóre po dvou dnech neklesl níž než na třetí místo. Naopak Petr Lacina shodil jen jednu překážku a v konečném hodnocení vyhrál s 36,5 trestného bodu. Druhý dojel Ital Mattia Luciani v sedle vestfálské klisny Quintess. 
 
Další českou dvojicí v soutěži byl Martin Maivald a Longital Polt. Jim se skoková část povedla na výbornou, když cílem kurzu projeli s nulou. V součtu to znamenalo deváté místo.
Organizátor vypsal i další soutěže. Nejvyšší obtížnost měla soutěž CCI3*-S. Tu vyhrál Polák Robert Powala na klisně Rara del Castegno.
 

V národních soutěžích se představili také čeští jezdci. Kompletní výsledky jsou ZDE

 
Foto: Martin Maivald