Pětiletí Nella de la Baie a Beaumont vysoko bodovali při pátém KMK

ikonka

Chovatelský seriál Kritérium mladých koní v parkurovém skákání pokračoval již pátým kolem v Hradištku u Sadské. Nejvyšší známku obdržela v úterý 19. července pětiletá klisna Nella de la Baie s Ondřejem Nágrem.
19.07.2022 19:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
V Hradištku u Sadské pokračoval parkurový seriál Kritérium mladých koní. Jednalo se celkem o páté kolo, respektive druhé v druhé polovině sezony, kdy koně absolvují soutěže o jeden stupeň náročnější. Čtyřletí koně překonávají kurzy vysoké 110 centimetrů, pětiletí 115 centimetrů a šestiletí 125 centimetrů. Jejich výkony hodnotil tentokrát komisař Roman Drahota. 
 
Mezi čtyřletými klisnami dostala nejvyšší známku v hodnotě 25,1 Tsunami po otci Cola z matky po hřebci Edminton Z, kterou prezentovala na kolbišti Kateřina Benediktová startující za JK Sport Pravčice. O půl bodu méně obdržela Chacoons Ally-K s Kamilou Jančovou a 24,4 bodů obdržela třetí umístěná Jamie HF v sedle s Veronikou Jelínkovou. 
 
Mezi čtyřletými hřebci a valachy se našli hned dva jedinci, které Roman Drahota ohodnotil 25,9 body. Lepší stylová známka tak rozhodla o vítězství Cosmopolitana LB po otci Contendro I z matky po Calato. Tohoto zduchovického hřebce sedlal Josef Lánský. Smolné druhé místo zbylo na hřebce Espace sedlaného Kateřinou Mestenhauserovou z Mělníka. Espace je po otci Chin Champs Calando z matky po Carismo. Velmi solidní hodnocení 25,7 bodů obdržel i Mugáno Novojický HF a Veronika Jelínková si tak připsala další třetí místo. 
 
Na rovných 26 bodů dosáhla v soutěži pětiletých klisen Nela de la Baie s mariánskolázeňským Ondřejem Nágrem. Klisna je po otci Glenfidich VDL z matky po Allegreto. Jen o jednu desetinu byla druhá Universe Touch po otci United Touch S z matky po hřebci Quite Capitol. Tuto klisnu sedlal Matouš Kořínek. Se známkou 25,6 bodů mohl být spokojen Václav Mládek startující na Hot Love 1.
 
Nejvyšší známku od Romana Drahoty obdržel v soutěži pětiletých hřebců a valachů Beaumont s Janem Chýlem. Výsledek tohoto hřebce po otci Brantzau z matky po hřebci Cassin 74 pokazila drobná penalizace za překročení času, což znamenalo půlbodovou ztrátu. Konečných 25,5 bodů stačilo jen na třetí místo. Na čtvrtém místě skončil další svěřenec Jana Chýleho Cool Wonder, jenž získal zcela totožné známky jako Nathan 3 s Terezou Kleandr. Ve výsledkové listině tak mají shodné pořadí. S 25,7 body skončil druhý Pacific Blue, jehož prezentoval na kolbišti namísto jeho zraněné jezdkyně a chovatelky Kateřiny Hanušové zkušený Jaroslav Jindra. Z vítězství se však radoval Matěj Kotalík. S valachem Chaccimo po Chaccato z matky po Clarimo obdržel 25,9 bodů. 
 
Mezi šestiletými klisnami byly v bodování jen nepatrné rozdíly. Vysoko laťku postavil hned na začátku Václav Horký s Varmon, která obdržela 25,6 bodů. Klisnu po otci Volonter-T z matky po hřebci Heartbreak ZH již žádná z dalších účastnic soutěže nepřekonala. O desetinu méně měla Charlotte 11 s Matějem Kotalíkem. Stejný bodový rozdíl dělil od druhé příčky Xavarnu v sedle s Kateřinou Veselovskou. Po jedné desetině bodu klesalo hodnocení Romana Drahoty až do šestého místa. 
 
Pěkný dárek k narozeninám si nadělil Matěj Kotalík v sedle šestiletého hřebce Carusa 437, s nímž obdržel známku 25,8 a zaslouženě tak zvítězil. Za Carusem, který je po otci Caruso Medimade z matky po otci Carpalo, skončili se shodným bodovým hodnocením 25,6 dva koně. Druhou příčku obsadil díky vyšší známce Little Lennox s Ninou Štikovou, s třetím místem se musel spokojit Zdeněk Hrnčíř na Volisovi. 
 
Kritérium mladých koní v parkurovém skákání čeká třítýdenní pauza, po níž bude pokračovat ve Zduchovicích. Tam se koná 21. července také první drezurní kolo této chovatelské testace.   
 
Foto: Josef Malinovský
 
Níže uvedené video bude dostupné cca od 21:00 hodin!