reklama 11D

Pátý jezdec do PlayOffs. Grand Prix LGCT v Madridu vyhrál Martin Fuchs

ikonka

V Madridu se uzavřela další kapitola Longines Global Champions Tour 2019. Pátým vítězem této prestižní světové série v parkurovém skákání se stal šestadvacetiletý Švýcar Martin Fuchs na dvanáctiletém hřebci Chaplin.
18.05.2019 23:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Z 34 dvojic, které nastoupily do Longines Global Champions Tour Grand Prix Madridu, překonalo parkur s překážkami vysokými až 160 centimetrů hned jedenáct a o nejvyšší příčky se utkaly v napínavém rozeskakování. 
 
Pět soutěžících nakonec projelo cílem i napodruhé bez jediného trestného bodu. Jejich pořadí tak určil čas, který se mnohdy lišil jen o desetiny sekundy. Martin Fuchs s Chaplinem zapisoval hodnotu 39,49 sekundy, což bylo nejméně ze všech. 
 
Jen 28 setin sekundy za ním zaostával Nizozemec Maikel van der Vleuten na klisně Daně Blue. Pod stejnou vlajkou soutěžil také Bart Bles na třináctiletém hřebci Ginovi D. Ten už lehce překročil hranici 40 vteřin, a to konkrétně o 11 setin. Tři čtvrtě sekundy za ním pak zaostávala vítězka předešlé Grand Prix LGCT v Šanghaji Danielle Goldstein s klisnou Lizziemary, jež reprezentuje Izrael. 
 
Pátým bezchybným v rozeskakování byl Němec Daniel Deusser s dvanáctiletým valachem Calisto Blue. Oproti ostatním soupeřům byl výrazně pomalejší. Časomíra se v jeho případě zastavila na hodnotě 45,92. 
 
Další kolo Global Champions se uskuteční od 29. května do 1. června v Hamburku. Celá série vyvrcholí při své letošní dvacáté zastávce v pražské O2 areně během galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Stane se tak od 21. do 24. listopadu. Podrobnosti najdete na webu www.gcglobalchampions.com nebo na stránkách www.pragueplayoffs.com.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE