reklama 11D

Páteční i sobotní vrchol ČSP v Hradištku ovládl Marek Klus

ikonka

Ve čtvrtek 23. května odstartovalo již čtvrté kolo Českého skokového poháru a to Velkou cenou Prahy v Hradištku u Sadské. Páteční i sobotní vrchol ovládl Marek Klus - páteční stopětadvacítku s Quastinou, sobotní stočtyřicítku v sedle hřebce Carebis.
25.05.2019 20:32  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Čtvrteční úvod čtvrtého kola Českého skokového poháru zahájil čtyřdenní parkurový maraton nižšími soutěžemi, program ukončila soutěž do 115 cm, kterou z pětatřiceti účastníků zajela nejlépe Jana Nosková a Cassiano.
 
Do pátečního vrcholu, soutěže stupně S* nastoupilo celkem 66 startovních dvojic, přičemž patnáct jich zvládlo projít kurzem bez jediného trestného bodu. Značná část jezdců odcházela z parkuru zatížena trestnými body za překročení času. S nulou a nejrychleji dokončil Marek Klus v sedle koně Quastina, o pouhých šest setin sekundy za ním získala druhou příčku Iva Holíková a Luana-T, třetí byl Martin Šoupal v sedle Celine.
 
Sobotní program uvedl mimo jiné také soutěž na styl jezdce spadající do série Czech Junior Cup, v níž nejvyšší hodnocení, rovných 9 bodů, získala Sofie Najmanová v sedle klisny Princess, s 8,7 body druhá byla Lenka Košťálová na Corijaně, třetí příčku s hodnocením 8,5 získala Anna Helebrantová v sedle koně Chacvaro. V sobotu proběhlo rovněž finále Amateur Tour, které ovládla Lucie Smrčková s koněm Incredible P.
 
Vrcholem předposledního dne se stalo dvouhvězdové ST, na jehož start se postavilo pět desítek startovních dvojic a jedenáct z nich dokázalo dokončit s nulou. Vítězství připadlo opět Marku Klusovi, tentokrát v sedle devítiletého hanoverského hřebce Carebis. Na záda mu dýchala druhá Alžběta Vojtková s Pinky Pay, třetí byla Michaela Refková a Grace. V boji o rozdělení medailových pozic rozhodovaly desetiny sekundy, rozdíl mezi první a třetí příčkou byl méně než sekundový.
 
 
 
Foto Zenon Kisza




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE