Pasáž a piafu dělá tak lehce, chválí vítězka SP v Mechelenu svého koně

ikonka

Nizozemka Dinja van Liere ovládla ve čtvrtek 29. prosince soutěž drezurního Světového poháru na mítinku v belgickém Mechelenu. Sedlala hřebce Hermes N.O.P. Krátce po Vánocích si tak k medaili z mistrovství světa nadělila další cenný výsledek.
30.12.2022 10:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Ve čtvrtek 30. prosince se v rámci proslulého povánočního mítinku v Mechelenu jela Grand Prix Freestyle bodovaná do Světového poháru v drezuře. Nejvyšší počet bodů tam nabrala nizozemská reprezentantka Dinja van Liere se svou jedničkou hřebcem Hermesem N.O.P. Dvojice, která má bronz ze srpnového mistrovství světa, dostala od rozhodčích známku 85,815 procenta. 
 
Jezdkyně Hermese chválila: „Po každém cviku jsem si řekla OK, hotovo… Soustředila jsem se, abychom udělali všechno bez chyb. A samozřejmě pasáž a piafa je vrcholem. On to dělá tak lehce! Celou jízdu jsem se soustředila hlavně na koně, takže jsem měla jistotu, že opravdu s chutí dělá všechny cviky.“
 
Také druhá příčka patří nizozemským barvám díky Emmelie Scholtens v sedle Desperada. Třetí dojela Britka Charlotte Fry, která závodila se svým olympijským partnerem z Tokia Everdalem.
 
Foto: Dirk Caremans / FEI