Partie Zimního poháru 2020 ve skocích rozehrána. Známe první finalisty

ikonka

Zduchovické kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace bylo úvodní pro skokovou část seriálu a zároveň v neděli 9. února odstartovalo domácí parkurovou sezonu 2020. Do tabulky seriálu byly zapsány body pro první kvalifikovaní finalisty.
11.02.2020 19:35  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V neděli 9. února se poprvé v sezoně 2020 sešli na domácích závodech skokoví jezdci a koně, aby se účastnili úvodního parkurového kola Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace ve Zduchovicích. Poprvé v žebříčku bodovali a ve vedení jsou aktuálně vítězové soutěží LP*, L* a S*.
 
V čele pony žebříčku je po prvním kole Nicol Čížková, která dokonce obsadila první i druhé místo soutěže LP*, body se však započítávají jen z jednoho, tedy lepšího umístění. Druhá je Adéla Dvoranová, třetí pak Gabriela Horká. 
 
Tereza Mücková se díky vítězství v L* ujala vedení žebříčku Malé rundy, před Jakubem Petrusem a Viktorem Skuteckým. V čele Velké rundy je po zduchovickém kole Denisa Vegrichtová, druhá příčka patří Kateřině Veselovské, třetí pak Adéle Opatrné.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci (vozatajové) na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu. 
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 15. února soutěžemi spřežení v Tlumačově. Další skokové kolo je naplánováno na sobotu 22. února do Královic. Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí v druhé polovině března Jezdeckým festivalem ve zmíněných Královicích u Slaného. 
 
Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kdo jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.
 
Foto Kateřina Návojová