reklama 11C

Parkury pro CSI3*-W v Olomouci bude chystat hvězdný stavitel Vezzani

ikonka

Stavitel parkurů Ulliano Vezzani patří k absolutní světové špičce. Jeho kurzy překonávají jezdci např. při Global Champions. Češi jeho práci mohli poprvé sledovat v prosinci 2018 při Prague Playoffs. Letos jej uvidí i při J&T BANKA CSI3*-W Olomouc.
30.05.2019 09:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Světový pohár v Olomouci vstupuje do svého 6. ročníku a jezdci i diváci se mají opět na co těšit. Na nabídku stavby parkurů kývl světoznámý course-designer Uliano Vezzani, jenž patří mezi světovou špičku ve svém oboru. A jelikož je Ital, každý parkur vymýšlí s takřka uměleckou vášní. Pro svou práci využívá jak bohaté zkušenosti ze své dřívější jezdecké kariéry, kdy jezdil i koně pro Luciana Pavarottiho, tak zároveň těží z velmi dobrých vztahů s jezdci.
 
Během prvních třech ročníků mezinárodních závodů v Olomouci (2014 až 2016) vznikaly parkury pod taktovkou Němce Olafa Petersona. I ten se může chlubit celosvětovou působností a prací při těch nejprestižnějších jezdeckých mítincích, jako jsou olympiáda či Světové jezdecké hry. Po třech letech ho vystřídal krajan Peter Schumacher, který stavěl pro CSI Olomouc dva roky po sobě, tedy v letech 2017 a 2018. Pro tuto volbu se pořadatelé rozhodli především na základě výborných referencí ze strany jezdců. 
 

Michaela Smrčková: První CSI v Olomouci zažila jako divačka, nyní je ředitelkou areálu

 

„Každý ze stavitelů má svůj styl, svůj nezaměnitelný podpis. Stejně jako například spisovatel. Pro mě jako pro jezdce bylo velmi dobrou zkušeností jet parkury jak od Olafa Petersona, tak od Petera Schumachera. Kurzy dobře prověřily koně a byly v rámci jednotlivých túr vždy na velmi dobré úrovni. Dle mých zkušeností se poslední dobou jezdí parkury v rychlejším tempu, překážky jsou postaveny vzdušněji, areály dbají na dobré povrchy. Parkur od Ulliana Vezzaniho jsem ještě nejel, a proto se na tuhle příležitost moc těším. Troufám si tvrdit, že v dnešní době není lepší stavitel,“ řekl domácí jezdec Equine Sport Centra Olomouc Radovan Cibere, který se účastnil všech dosavadních ročníků Světového poháru v hanácké metropoli.
 
Od samého počátku je však na olomouckém parkurovém kolbišti ještě jeden nepostradatelný muž, jímž je Robert Smékal. Ten je dvorním stavitelem areálu Equine Sport Center a podílí se na veškerých parkurových akcích. Při Světovém poháru pracuje v roli asistenta stavitele. „Je mi opravdu velkou ctí pracovat po boku těch nejlepších stavitelů parkurů na světě. Jejich idea, zkušenosti a preciznost jsou velkým zážitkem pro samotné jezdce, diváky i sponzory. Po dobu pěti dní při Světovém poháru J&T BANKA CSI3*-W Olomouc bude veškerá pozornost soustředěna hlavně na kolbiště, a proto na něm musí vše perfektně fungovat. Jsem přesvědčen, že olomoucký Světový pohár bude opět pro všechny velkým zážitkem,“ uvedl Robert Smékal.

 

O atmosféře v Olomouci mluví celá Evropa, říká o CSI3*-W Radovan Šalek

 
Podrobnosti o programu Světového poháru J&T BANKA CSI3*-W Olomouc najdete na adrese www.csiolomouc.cz. Informace o dalších akcích v Equine Sport Centru jsou na stránkách www.escolomouc.cz.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE