Parkury na sněhu. Jezdce od startu ve Zduchovicích počasí neodradilo

ikonka

První letošní skokové závody ve Zduchovicích měly zejména v sobotu velmi netradiční nádech. Účastníci se totiž museli vypořádat nejen s chladným počasím, ale také s vydatným sněžením. Někteří dokonce odstartovali na souvislé sněhové pokrývce.
04.04.2022 11:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Ačkoliv Zimní jezdecký pohár skončil před dvěma týdny, opravdové zimní počasí parkuroví jezdci zažili až během prvního dubnového víkendu. Ve Zduchovicích se na venkovním kolbišti závodilo od čtvrtka 31. března do neděle 3. dubna a na každý den bylo nahlášeno kolem 250 startů. 
 
Chladné počasí nakonec některé jezdce odradilo, jiní se však nenechali zastrašit ani vytrvalým sněžením, které v sobotu vytvořilo na zduchovickém kolbišti téměř souvislou pokrývku. Účastníci tak měli pravdu netradiční zážitek.
 

Psali jsme: Zduchovice se připravují na novou závodní sezonu. Rozšiřuje se tribuna

 

Hlavní sobotní soutěží byl parkur stupně ST*. První ze sedmnácti startujících dvojic se na start postavila v 17:00 hodin a bez penalizace dojela do cíle pětice jezdců. Náskok osm sekund na soupeře měl Jiří Tměj a Crosby DK, druhý skončil jeho stájový kolega z Jezdeckého klubu profesorky Magdaleny Hrabánkové Zdeněk Hruška s klisnou Carthagou DK. Nulu na bodovém kontě měli také Henry Tögel s Calottou 35 z Německa, Miloslav Příhoda s Ibizou D a domácí Josef Lánský na valachovi Clovisovi LB.
 
Závěrečnou nedělní soutěží bylo dvoufázové skákání do 135/140 centimetrů. Obě fáze překonalo s nulou na bodovém kontě šest dvojic. V té druhé byl nejrychlejší Jan Bardon na koni Concoreto. Jeho čas byl 29,85, tedy jen o devět setin méně než v případě druhého Miloslava Příhody s Ibizou D. Třetí příčka patřila Jakubovi Štěrbovi v sedle Heartvita ZH.
 
Titulní foto: Anežka Závorková, další snímky poskytli Jan Bardon a Nikola Odstrčilová