Parkurové hvězdy září v Hamburku. S Prague Lions je tam i Kellnerová

ikonka

Hned po pátém kole parkurové série Global Champions v Saint Tropez zamířili přední světoví jezdci na další mítink do Hamburku. Tým Prague Lions tam opět reprezentují Anna Kellnerová, Niels Bruynseels a Pieter Devos.
25.05.2022 23:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V Hamburku se již od středy koná šesté kolo okruhu Global Champions League a Longines Global Champions Tour 2022. Startuje při něm elitní sestava jezdců v čele s loňským vítězem LGCT Grand Prix Hamburku Harriem Smoldersem, který bude soutěžit během tohoto čtyřdenního festivalu parkurového skákání se svými nejlepšími koňmi. Současný lídr šampionátu LGCT Pieter Devos se bude v sobotu snažit zvýšit svůj náskok, ale také zkusí zabojovat o zlatou jízdenku do Super Grand Prix, která se odehraje v druhé polovině listopadu v Praze. 
 
Tu si jako první zajistil pětinásobný olympijský medailista a domácí hrdina Ludger Beerbaum, jenž letos vyhrál už dvě kola – v Dauhá a v Mexico City, kde tak přenechal postup druhému umístěnému Denisovi Lynchovi. V Hamburku by tak jistě rád prožil letošní hattrick. Domácích hrdinů tam však je celá řada a všichni mají velmi podobné šance na triumf v LGCT Grand Prix. Jsou nimi Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Janne-Freiderike Meyer-Zimmermann, Philipp Weishaupt, Daniel Deusser, Maurice Tebbel, Hans-Dieter Dreher nebo hvězda věkové kategorie U25 Philipp Schulze Topphoff.
 
Budou čelit tvrdé zahraniční konkurenci, mezi níž jsou kromě jiných Max Kühner, Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts, Harry Charles, John Whitaker, Ioli Mytilineou, Shane Breen, Michael Duffy, Darragh Kenny, Geir Gulliksen a Michael Pender. Ti všichni by se rádi kvalifikovali do Prahy, ale přání se může splnit pouze jednomu. Vedle již dvou zmíněných mužů mají účast v Prague Playoffs zajištěnou tři ženy: vítězka z Miami Beach Katrin Eckermann, nejúspěšnější účastnice Grand Prix v Madridu Sanne Thijssen a neporažená jezdkyně ze Saint Tropez Malin Bayard-Johnsson. 
 
České fanoušky by jistě velmi potěšilo, pokud by se k nim přidala i Anna Kellnerová, která v Hamburku taktéž bude startovat a pokusí se letos podruhé kvalifikovat do Velké ceny. Bude to její poslední start v Global Champions před blížícím se CSIO v Praze a následující červnové zastávky tohoto seriálu tak proběhnou bez české reprezentantky, jež by neměla chybět v sestavě pro Pohár národů CSIO3* CET Prague Cup. Ten se v Chuchle Areně uskuteční v pátek 17. června.
 

Čtěte také: Úžasný zážitek, shrnula Kellnerová GCL v St. Tropez. Následuje Hamburk

 

Global Champions v Hamburku se koná v Derby Parku ve čtvrti Klein Flottbeck. Jeho sportovními vrcholy jsou nejen Grand Prix LGCT a týmová soutěž GCL, ale i německé skokové a drezurní derby. Tato akce každoročně přiláká tisíce příznivců jezdeckého sportu a patří mezi nejvýraznější světové závody v těchto sportovních disciplínách. 
 
Středeční první kvalifikaci do skokového derby vyhrál Ir Dermott Lennon na koni Gelvins Touch. Druhá kvalifikace je na programu v pátek a samotné 91. German Jumping Derby se pojede v neděli odpoledne. Čtvrtek a pátek jsou vyhrazeny soutěžím globální túry. První kolo Global Champions League se pojede ve čtvrtek od 11:20 hodin, druhé pak v sobotu od 11:30. V 15:00 hodin na něj naváže LGCT Grand Prix Hamburku. Týmovou soutěž je možné sledovat s českým komentářem na programu Nova Sport 2 a Voyo.cz. Hlavní soutěž pro jednotlivce Nova Sport zařadí ze záznamu a živě poběží na Eurosportu. Podrobnosti jsou uvedeny na webu seriálu www.gcglobalchampions.com, kde lze sledovat live stream ze všech soutěží.
 
Foto: David Horváth / CET
Zdroj: tisková zpráva Global Champions