reklama 11D

Parkurová Grand Prix Olomouce v italských barvách. Závěr patřil Čechům

ikonka

Světoznámý italský stavitel Uliano Vezzani pět dnů připravoval parkury pro závody Světového pohár J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. V hlavní soutěži se dařilo dvěma jeho krajanům. Vítězství vybojoval Emanuel Camilli. Na závěr však hrála dvakrát česká hymna.
23.06.2019 21:15  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
První nedělní soutěží mítinku J&T BANKA CSI3*-W Olomouc bylo finále Gold Tour do 145 centimetrů, jehož rozeskakování se účastnilo čtrnáct dvojic. Sebejistou, klidnou, a přesto nejrychlejší jízdu předvedla na olomouckém kolbišti německá reprezentantka a dvojnásobná vítězka Grand Prix Olomouc Jörne Sprehe v sedle desetiletého hřebce Bankimoon. Další medailové pozice obsadili stříbrný Ital Antonio Alfonso s klisnou Dream van Generhese a bronzový Rakušan Dieter Köfler. Nejlepší z českých dvojic se po bezchybném rozeskakování stal Jan Štětina s Benitem S, patřilo jim skvělé čtvrté místo.
 
Vyvrcholením celého pětidenního mezinárodního mítinku se stala J&T BANKA Grand Prix Olomouc FEI World Cup s výškou překážek do 160 centimetrů, jíž se mezi čtyřiceti startujícími účastnilo i šest českých dvojic. Italský stavitel parkuru Uliano Vezzani připravil v základním kole opravdu náročný kurz, skrz jeho nástrahy se do rozeskakování probojovalo pouhých šest jezdců, mezi nimi i Jakub Štěrba v sedle devítiletého hřebce Warness. Ten startoval v rozeskakování jako první, v němž jednou chyboval, a tak si odnesl s časem 40,08 také čtyři trestné body. Dekorovaný byl jako pátý nejlepší.
 
Další česká dvojice, která se zúčastnila slavnostního dekorování, dokončila základní kolo se čtyřmi trestnými body a byl jím Rudolf Doležal a Quattro Cento na sedmé příčce. O medailové pozice se podělily Itálie a Severní Makedonie. S bronzem se musel spokojit i přes nejrychlejší čas Luka Zaloznik na koni Chablou, inkasovali navíc také smolnou chybu na poslední překážce. Stříbro získala bezchybná italská dvojice Clementina Grossi a Zquasimodo R. Vítězství v letošní Grand Prix Olomouc FEI World Cup získal rovněž reprezentant Itálie, Emanuele Camilli na desetiletém valachovi Jakko.
 
Krátce po skončení Velké ceny program pokračoval juniorskou Grand Prix. Jediné dvojici z šestnácti přihlášených se podařilo dokončit základní kolo bezchybně, a tak se olomoucká aréna v této soutěži nedočkala rozeskakování. Prvenství patřilo české reprezentantce Anně Helebrantové na koni Epo van de Achterhoek Z. Druhou příčku obsadila Sára Vingrálková s hřebcem Oscar des Fontaines a také bronz zůstal v České republice, připadl Marianě Michlíčkové na klisně Idee van de Achterhoek.
 
Šestadvacet startovních dvojic se zúčastnilo finále Bronze Tour, poslední soutěže v rámci 6. ročníku závodů J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. Polovina z nich pokračovala po bezchybném úvodu do druhé fáze. V té zajela nejrychleji Tina Šalková s náskokem pouhých pět setin sekundy před druhou Marianou Michlíčkovou s koněm Cornet's Boy. Třetí příčku pak obsadila Katarina Brhlová a Illusion.
 
Kompletní výsledky a další informace najdete na webu www.csiolomouc.cz.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE