reklama 11D

Parkurová Global Champions pokračuje v Miami. Nechybí ani Prague Lions

ikonka

Jen týden po druhém zastavení na okruhu závodů Global Champions, které se odehrálo v Mexiko City, budou nejlepší parkuroví jezdci a koně světa znovu závodit. Třetí kolo se koná od 18. do 20. dubna na Miami Beach. Prague Lions u toho nemohou chybět.
17.04.2019 11:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Anna Kellnerová, Niels Bruynseels a Gerco Schröder, to je trojice jezdců, kteří budou reprezentovat tým Pražských lvů během třetího mítinku Global Champions. Jeho dějištěm se stane Miami, konkrétně pláž Miami Beach, což z něj dělá jedny z nejatraktivnějších závodů seriálu.

Zahajovací soutěží bude dvoufázová stopětačtyřicítka, jež je na programu ve čtvrtek 18. dubna od 20.10 hodin středoevropského času. O dvě a půl hodiny později odstartuje první kolo týmové soutěže Global Champions League. Jeho překážky budou dosahovat výšky do 160 centimetrů. Pátek přinese dva rámcové parkury až do 150 centimetrů.

Rozhodujícím dnem bude sobota, kdy se nejprve odehraje druhá část ligového klání. Její start je stanoven na 20.15 hodin CET. Italský stavitel Uliano Vezzani jistě využije maximální možné obtížnosti, kterou pravidla jezdeckého sportu umožňují. V ní se představí všech šestnáct družstev, jež se letos ligy účastní. V uplynulých kolech se prozatím nejvíce dařilo jezdcům ze Shanghai Swans, kteří vyhráli Global Champions League při obou letošních mítincích a jsou tedy suverénně v čele bodování. Nutno připomenout, že v loňském roce se na Miami Beach dařilo nejvíce jezdcům Prague Lions. Anna Kellnerová a Gerco Schröder tehdy nenašli v silné konkurenci přemožitele. 

Dalším vrcholem mítinku bude Longines Grand Prix Miami Beach, která začne ve 23.15 hodin. Její vítěz získá startovní pozici ve speciální soutěži Super Grand Prix. Tu bude hostit Praha v rámci listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Aktuálně jsou známá už dvě hvězdná jména jejích účastníků, a to vítěz Grand Prix Dauhá Francouz Jullien Epaillard v sedle ryzáka Usual Suspect d'Auge a Belgičan Jerome Guery, jenž triumfoval s hřebcem Quel Homme de Hus v Grand Prix Mexico City. V sobotu 20. dubna se rozhodne o třetím z celkových devatenácti jezdců, kterým se poštěstí startovat ve vrcholné Velké ceně celého ročníku Longines Global Champions Tour. 

V žebříčku Longines Global Champions Tour aktuálně vede Belgičan Niels Bruynseels, který v týmové soutěži GCL startuje za celek Pražských lvů. V sérii jednotlivců nasbíral v předešlých dvou kolech 55 bodů, což je o tři body více, než má na svém kontě druhý umístěný Daniel Deusser. Třetí je před závodem v Miami britský jezdec Ben Maher s 48 body. Stejný bodový příděl má i další z belgických reprezentatnů Pieter Devos. Jeho krajan Jos Verlooy momentálně drží se 43 body pátou příčku.

Výsledky a podrobné informace o Global Champions nejen na Miami Beach najdete na adrese www.gcglobalchampions.com, kde je navíc možné v průběhu závodů sledovat on-line přenos. 

Archivní foto Stefano Grasso / GCL





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE