reklama 11A

Pardubickou sezonu otevřou vozatajové. Na trať vyrazí třicítka kočárů

ikonka

Pardubické dostihové závodiště nepatří dávno jen dostihům. Jezdí se tam závody také v klasických disciplínách. Prvním mítinkem, který otevře 13. a 14. dubna sezony 2019, je Cena Dostihového spolku, což jsou vozatajské závody.
11.04.2019 12:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Jezdeckou sezonu roku 2019 otevírají závody spřežení. Cena Dostihového spolku se uskuteční o víkendu 13. a 14. dubna, kdy se do kolbišť a terénních tratí vydá na třicet vozatajů. Vypsány jsou také soutěže pro děti. 
 
Dvoudenní vozatajské závody se budou konat hned na třech místech pardubického závodiště. V sobotu na koňská spřežení čekají drezury na travnatém kolbišti a také parkury (překážkové jízdy) v prostoru Šandova kopce nedaleko vodních příkopů. Neděle bude patřit oblíbeným maratonům (terénním jízdám) v dostihové dráze s pěti překážkami. Pro dětské závodníky jsou připravené parkury a drezury. Stavitelem tratí je devítinásobný mistr České republiky ve vozatajských soutěžích a rekordman v počtu zapřažených koní Petr Vozáb. 
 
„S panem Vozábem spolupracujeme dlouhodobě, stavěl pro nás tratě i při Mistrovství ČR. Mít takovou kapacitu v týmu je záruka dobře připravených závodů. Navíc zná dráhu velmi dobře, sám byl dostihovým jezdcem a je také vítězem Velké pardubické z roku 1985,“ připomněl místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Martin Korba. 
Při prvních letošních závodech spřežení – další budou v červenci – se představí řada velmi zkušených vozatajů a medailistů z národních šampionátů. Nebude chybět ani člen vyhlášené vozatajské rodiny Nesvačilů Jiří mladší, který se účastnil i Světových jezdeckých her a který v Pardubicích zapřáhne dvojspřeží starokladrubských koní.  
 
Při vozatajských soutěžích mají diváci vstup zdarma a mohou závodníky sledovat přímo v dostihové dráze. Závody každý den začínají v 10 hodin. 
 
Zdroj: tisková zpráva DS Pardubice




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE