Pardubice chystají start sezony na 20. června, říká Dostihový spolek

ikonka

Závodiště Pardubice stále preferuje uspořádat plánované mítinky za alespoň omezené účasti diváků. Dostihový spolek však nyní přichází s možným termínem zahájení sezony už 20. června, který spadá ještě do první fáze dostihů za zavřenými dveřmi.
13.05.2020 15:08  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Dostihová sezona v Pardubicích začíná dostávat konkrétnější obrysy, uvedl ve středu Dostihový spolek. První mítink by se mohl uskutečnit ve druhé polovině měsíce června, a to za
předpokladu, že se potvrdí zprávy o dalším rozvolňování opatření vydaných vládou ČR v souvislosti s šířením onemocnění Covid-19.
 
Pořadatel pardubických dostihů vydal tiskovou zprávu dva dny poté, co mu šéf skupiny Loko Trans Karel Jalový adresoval výzvu na zveřejnění podrobností o letošní sezoně. Podle Dostihového spolku aktuálně finišují práce na dráze a v zázemí pro účastníky dostihového provozu a na tribunách.
 
Závodiště stále preferuje odběhnout dostihové mítinky za alespoň omezené účasti diváků. "Definitivní termín startu sezony však významně ovlivňují opatření zavedená v souvislosti s šířením nemoci Covid-19 a postupné vlny jejich rozvolňování. V případě, že budou informace o dalším uvolnění po 25. květnu 2020 potvrzeny a bude možné zahájení sezony s omezeným počtem diváků, uskuteční se zahajovací dostihový den 20. června 2020," uvedl pořadatel v tiskové zprávě.
 
"Stále jsme v kontaktu s ministerstvem zdravotnictví, s epidemiology, se zástupci Poslanecké sněmovny a samozřejmě také s Jockey Clubem ČR. Prezident Bečvář je o našich plánech průběžně informován a od Jockey Clubu ČR máme přislíbenou podporu, která bude diskutována a definována v okamžiku schváleného termínu zahájení překážkové sezony," řekl ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller.
 
Jockey Club dosud zveřejnil termínovou listinu obsahující osm dostihových dnů mezi 18. květnem a 3. červencem. Pardubice v konceptu mítinků za zavřenými dveřmi dosud nefigurovaly, zmíněné datum 20. června však spadá ještě do tohoto úvodního období. Dostihový spolek chce na začátku příštího týdne předložit návrh nové termínové listiny a spolu s Jockey Clubem pracovat na pardubických propozicích.
 
"Uděláme vše pro to, abychom byli schopni sezonu 20. června zahájit. Z tohoto důvodu byl vypracován scénář možného využití kapacit areálu a rozmístění návštěvníků na závodišti. Toto schéma jsme poskytli kompetentním orgánům včetně ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a jeho náměstka Romana Prymuly a jsme v průběžném kontaktu s nimi," dodal Müller s tím, že s ohledem na postupné rozvolňování nebude pardubické závodiště alespoň v prvních týdnech fungovat v běžném režimu, ale bude samozřejmě respektovat platná nařízení.
 
 
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza