reklama 11C

Paragan Jump Tour: Finančně přitažlivá túra pro jezdce nižších úrovní

ikonka

O posledním dubnovém víkendu odstartoval seriál Paragan Jump Tour, který je určený pro jezdce na nižších úrovních i hobby jezdce. Cílem bylo pro ně vytvořit přitažlivou a nenákladnou túru. O rozhovor jsme požádali organizátora Davida Russwurma.
07.05.2019 10:44  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Do Paragan Jump Tour 2019 se mohou zapojit parkuroví jezdci, a to jak účastníci s licencí, tak hobby soutěžící. Seriál má osm oficiálních kol, po kterých bude 14. a 15. září následovat finále v Hradištku. Podrobnosti nám sdělil pořadatel seriálu David Russwurm.
 
Jak vznikla myšlenka vytvořit nový seriál Paragan Jump Tour a jak úzce je spjatá právě se společností Paragan?
 
Myšlenka vznikla částečně na základě předchozího roku, kdy jsem organizoval skokový seriál v rámci jednoho areálu a chtěl jsem v organizaci závodů pokračovat a také proto, že jsem chtěl pro hobby jezdce a jezdce na nižší úrovni vytvořit seriál, který by byl pro ně přitažlivý, zajímavý, finančně nenákladný, a který by byl přitažlivý i pro sponzory, protože bez jejich podpory by to samozřejmě nešlo. 
 
Čím se tento seriál liší od ostatních parkurových sérií a co by mělo být hlavní motivací, proč právě objíždět závody zařazené do této série?
 
Seriál se od ostatních liší tím, že se jede v rámci několika areálu, kde jezdci sbírají body do průběžného bodovacího žebříčku a také tím, že jezdci v sedmi stupních obtížnosti (3 hobby a 4 oficiální) se ve finále, které se uskuteční 14 - 15. záři v Hradištku mezi sebou utkají o finanční a věcné ceny v celkové hodnotě 100.000 korun, což žádný seriál nenabízí. Tedy kromě Českého skokového poháru, ale ten je určen pro jezdce na jiné úrovni.
 
Pro jakou kategorii jezdců je seriál určen a kolik má soutěžních mítinků?
 
Seriál je určen pro hobby jezdce výškách překážek 60, 70 a 80 cm a pro jezdce s licencí na stupni obtížnosti ZM až L**. Seriál je složen z devíti kol včetně finále, a to jak pro hobby jezdce, tak jezdce na oficiální úrovni. 
 
První závod je tedy za vámi, jaké byly ohlasy na jeho průběh? 
 
Co se týče ohlasu jezdců po prvním kole, tak byly pozitivní. Počet účastníků a zájemců o seriál nás mile překvapil a budeme se snažit, aby tomu tak bylo i nadále.
 
Podle čeho jste vybírali dějiště jednotlivých kol? 
 
Areály pro jednotlivá kola byly vybrány podle oblíbenosti jezdců, počtu startů v předešlých závodech, dobré dostupnosti v okolí Prahy, vybavenosti areálu, jejich přístupu k novému seriálu a dalších kritérií
 
Jaká jsou pravidla seriálu a o co se závodí? 
 
Základem je, že si jezdec vybere soutěže a stupně obtížnosti, v kterých chce při jednotlivých kolech sbírat body a boduje v daném stupni obtížnosti až do samotného finále. Aby nebyli zvýhodněni jezdci s více koňmi, tak v jedné soutěži může bodovat jen s jedním lépe umístěným. Při jednotlivých kolech se tedy soutěží jak o body, tak samozřejmě věcné a finanční ceny dle rozpisu jednotlivých závodů. V samotném finále se bude závodit o finanční a věcné ceny v celkové hodnotě 100.000 korun (například ve finále hobby 80 cm se mezi prvních pět rozdělí 10 tisíc ve finančních a věcných cenách, v L* celkem 30 tisíc)
 
Jak bude probíhat samotný finálový závod? 
 
Finálové kole se uskuteční ve dnech 14. - 15. září. V sobotu proběhne poslední kolo oficiálních soutěží a finále hobby soutěží, v neděli pak finále oficiálních soutěží, které bude probíhat jako dvoukolové soutěže. Do druhého kola postoupí deset nejlepších, mezi kterými se rozhodne o vítězi a dekorovaných. Finálové kolo u hobby jezdců a první kolo finále u oficiálních soutěží bude ohodnoceno dvojnásobným počtem bodů.
 
Ve všech stupních obtížnosti jak hobby, tak oficiálních soutěží bude vítězný kůň jezdce dekorován dekorovací dekou, první tři dostanou poháry a šampaňské a mezi pět dekorovaných jezdců v sedmi soutěžích se rozdělí 100.000,- ve věcných a finančních cenách. 
 
Kde najdou zájemci podrobnější informace o tomto seriálu?
 
Zájemci o seriál najdou podrobnější informace na webových stránkách paraganjumptour4.webnode.cz a na facebooku a instagramu seriálu Paragan Jump Tour, kde se dozví základní informace o pravidlech seriálu, termínech jednotlivých kol a informace o sponzorech seriálu. Z webových stránek je možné se do jednotlivých kol přihlašovat, podívat se na rozpisy závodů, startovní i výsledkové listiny. Jsou tam uveřejňovány i informace a fotografie z průběhu jednotlivých kol.
 

Web Paragan Jump Tour najdete ZDE

Foto: Katka Bartoňová





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE