Pandemie mění Global Champions. Posouvá se Madrid, Hamburk i Stockholm

ikonka

Kalendář série Global Champions doznává dalších změn kvůli probíhající pandemii. Pořadatelé postupně odsouvají akce na neurčito. Nejnovější informace přišla od organizátora CSI5* v Hamburku. Proslulé hamburské derby má přitom letos oslavit stovku.
10.04.2020 13:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Na čtvrtý květnový víkend se fanoušci špičkových parkurů obzvlášť těšili. V Hamburku se měl odehrát mítink CSI5* zařazený do seriálu Global Champions, jehož součástí je také proslulá soutěž derby. Právě letos se hamburské závody měly konat posté. Jisté je, že se neuskuteční v původním termínu 20. až 24. května. Pořadatel oznámil, že akci odsouvá kvůli opatřením souvisejícím s pandemií Covid-19 na léto. Oslavy stého výročí tak musí počkat.
 
„Je to sté výročí, to nezažíváte často. A proto musí být derby nezapomenutelné. Už nyní je za přípravou hodně práce, počínaje partnery přes poskytovatele služeb až po náš tým. Ale my se nevzdáváme. Výročí oslavíme později,“ uvedl ředitel závodů v Hamburku Volker Wulf.
 
Bez bližšího určení nového termínu už byla odložena jarní kola bodovaná v rámci série. V březnu a dubnu se mělo závodit v Mexico City a na Miami Beach. Tyto závody byly, stejně jako první květnový mítink v Šanghaji, zrušeny a čeká se na zveřejnění náhradního termínu. Poznámka, že datum bude potvrzeno později se pak v kalendáři Global Champions objevila i u květnového Madridu a mítink odsouvá i organizátor CSI5* ve Stockholmu. To se původně mělo konat v polovině června.
 
Letos si jezdci rozdělili body v rámci seriálu zatím pouze při zahajovacím CSI v Dauhá, více toho už kvůli postupující pandemii nestihli.
 

Kalendář Global Champions je ZDE

Foto: Mario Grassia / LGCT