reklama 11A

Ozvěny z ME v Maarsbergenu: Zkušenost k nezaplacení, říkají účastnice

ikonka

Tři české juniorky absolvovaly náročné ME ve všestrannosti, odkud si odvezly velmi cenné zkušenosti. Richtrová dokončila čtyřiačtyřicátá, Lochmanová třiačtyřicátá, Haderková bohužel nedokončila. Jak na tuto událost s odstupem vzpomínají? Více uvnitř.
16.07.2019 13:57  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C

Juniorky Diana Lochmanová, Betty Richtrová a Michaela Haderková reprezentovaly Českou republiku na mistrovství Evropy ve všestrannosti v nizozemském Maarsbergenu. První dvě jmenované dokončily na třiačtyřicátém a čtyřiačtyřicátém místě, Míšu Haderkovou bohužel z dalších bojů vyloučil kros. Každopádně všechny tři se jednohlasně shodují na tom, že celý čtyřdenní mítink je pro ně obrovskou zkušeností a jsou vděčné za to, že se mistrovství mohly zúčastnit.
 
"Bylo to náročné, hlavně tedy krosová část a parkur také nebyl nejsnazší. Chyb na parkuru bylo mimo těch vyšších příček poměrně hodně, i pár vyloučení, zejména na náročném trojskoku," zhodnotila Míša Haderková. "Byl to nádherný areál, krasné skoky a skvělá organizace." 
 
O velmi silné zážitky se podělila také další česká účastnice Diana Lochmanová a přála si také poděkovat těm, díky nimž se dostala až na Evropu: "Byl s námi můj trenér Petr Myška, který mě trénuje již od mých začátků, a proto největší díky patří právě jemu. Jsem mu vděčná za vše, co mě ohledně koní i ježdění naučil a za to, kam až mě dovedl. Dále tam s námi byl jako týmový trenér Lars Christensson ze Švédska. Prostředí Maarsbergenu a celý areál mistrovství Evropy byl velice krásný a perfektně připravený a povrch i přes nepříznivé počasí byl stále adekvátní. Veškeré zázemí stájí i bezpečnost měli skvěle zajištěnou, a tak vše probíhalo bez problémů. Byla to pro nás všechny obrovská zkušenost a už i kvalifikaci jsme považovali za úspěch. Vím, že umíme zajet lepší drezuru i parkur a kros jet čistě, i tak jsem však spokojená, že jsme i přes náročnost soutěže dokázali dokončit. Drezura je naše nejslabší stránka a víme, že na ni musíme pracovat. Z krosu mám velikou radost. Nebýt mé hloupé jezdecké chyby, tak Simon neměl vůbec s ničím problém. Kros byl zatím nejdelší, co jsme kdy jeli. Na parkuru už se na něm ale bohužel projevila únava, a proto už nebyl tak mrštný a pozorný jako obvykle. Jsem velice ráda, že jsem se mohla mistrovství Evropy zúčastnit a doufám, že se mi to podaří i v budoucích letech, tentokrát ovšem již na úrovni 3*, neboť tímto rokem pro mě končí juniorská léta."
 
Foto archiv účastnic




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE