Ozvěny Mistrovských Martinic: Medailisté a Motygin hodnotí své výkony

ikonka

Hned několik silných sportovních příběhů napsaly Mistrovské Martinice 2020. „Jsem rád, že forma vydržela,“ pochvaloval si Vladimír Tretera. „Napadala mě samá sprostá slova,“ naopak konstatoval Sergej Motygin. „Taktika vyšla,“ hodnotí Kamil Papoušek.
05.10.2020 15:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


 
Většina parkurových fanoušků favorizovala před mistrovstvím České republiky v parkurovém skákání 2020 v Martinicích Aleš Opatrného, ale jeho Forewer chyboval už v prvním kole a nakonec šampionát nedokončil ani s Carmanem. 
 
Kamil Papoušek se vrátil po pěti týdnech od zranění do sedla, s Warnessem také v úvodu chyboval, ale do třetího kola stejně nevzal po dvou parkurech bezchybného Great Feelinga. „Jsem rád, že jsem to udělal takhle, že ten osmiletý si zasloužil pauzu, a naopak Warness potřebuje skákat a ukázal, že má kvalitu. Jen mě mrzí, že jsem nebyl natolik v pořádku, abych ho odjezdil tak, jak jsem měl i v tom prvním kole,“ konstatoval v rozhovoru pro EquiTV.cz bronzový medailista Kamil Papoušek.
 
Druhé místo vybojovala Tereza Veselá, která s valachem Ferrari, která jela doslova na jistotu. Že pokaždé obdržela jeden trestný bod za čas jí zas tolik nemrzí. „Je to skvělý pocit, hrozně jsem si to užila. Kůň skákal výborně, poslední skoky jsem nebyla vůbec s ním, ale prostě to chtěl dobojovat do konce, opravdu jsem nadšená. Raději jedu pomaleji, ale čistý parkur, protože ten kůň není úplně jednoduchý na zatáčení. Ale co se týče skoku, tak chce být opatrný a šance, že udělá chybu, je poměrně malá,“ prozradila. 
 
Mistrem České republiky se poprvé ve svých 46 letech stal Vladimír Tretera. Jak však přiznal, nebylo to zas tak jednoduché, jak by se mohlo divákům na první pohled zdát: „Snažil jsem se, aby diváci nepoznali, že tam byly i momenty, kdy jsem musel víc zatlačit, nebo vzít zpátky. Ale o tom to ježdění je, aby prostě nepoznali, že se tam jezdec dře, aby to vypadalo hezky. Jsem strašně rád, že forma vydržela. Od června, co jsme začali skákat, ty výsledky byly velmi dobré, šly nahoru a jsem moc rád, že to vydrželo až do mistrovství.“
 
Největším smolařem šampionátu byl stejně jako před dvěma lety Sergej Motygin, kterému klisna Quasar při obratu na vodní příkop zatáhla na překážku mimo pořadí a jezdec jí v tom již nestihl zabránit. Po jejím překonání byla dvojice ze třetího kola mistrovské soutěže vyloučena. „Časovou rezervu jsem měl, ale řekl jsem si, že to vezmu zkratkou na vodu. Jenže ona zatáhla na bednu, snažil jsem se ještě to objet zleva, ale ona jak vidí skok, tak jde. Prostě smůla, napadala mě samá sprostá slova. V tu chvíli jsem věděl, že je po všem,“ smutně konstatoval jezdec v rozhovoru pro EquiTV.cz, který už podruhé přišel o téměř jistou medaili z mistrovství. 
 
Podívejte se na celé video rozhovory, jak s medailisty kategorie jednotlivců, tak s nejlepšími ženami a jezdci do 25 let!