Opravilová zůstává i s koňmi v Rakousku. Bude provozovat vlastní stáj

ikonka

Česká reprezentantka všestrannosti Eliška Opravilová prožívá koncem února velmi zásadní období své jezdecké kariéry. V sobotu 27. února přestěhovala koně do jezdeckého areálu, který si pronajala, k tomu má za sebou první parkurovou stočtyřicítku.
28.02.2021 16:10  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB


V sobotu 27. února přestěhovala úspěšná česká reprezentantka Eliška Opravilová své koně do jezdeckého areálu, který si pronajala a v budoucnu bude provozovat. Stáj se nachází v Horním Rakousku nedaleko Freistadtu, asi padesát kilometrů od českých hranic. "Rozhodla jsem se zůstat do budoucna v Rakousku a počet koní ve stáji se neustále zvětšoval. Pronajala jsem si proto celou stáj pro dvanáct koní," prozradila Eliška.

K dispozici má v tuto chvíli venkovní jízdárnu, rozsáhlé výběhy a v nejbližší době plánují dostavět halu. Velmi si pochvaluje také úžasný terén v okolí, především pak kopcovitou krajinu ideální pro přípravu koní pro všestrannost. V současnosti žije Eliška v bytě asi čtyři kilometry od jezdeckého areálu, ráda by se ovšem výhledově do areálu přestěhovala vzhledem k tomu, že zde bude trávit spoustu času.

Stěhování do "svého" není však v tuto chvíli jediným kariérním milníkem této jezdkyně. Mezi jejími aktuálními koňskými svěřenci je nově také parkurový kůň, s nímž v polovině února absolvovala svou první stočtyřicítku na skokových závodech ve Stadl Pauře. Soutěž navíc dokončila se ctí jen s jedním shozením. Určitě tak bude velmi zajímavé sledovat další kariérní vývoj této jezdkyně.

Foto archiv Elišky Opravilové