Opatrný v rozeskakování CSI5*. O2 arena aplaudovala vítězi Zanotellimu

ikonka

Další atraktivní podívanou při GC Prague Playoffs v O2 areně nabídl vrchol rámcového programu kategorie CSI5*. Do soutěže s výškou překážek 150 centimetrů nastoupilo 41 dvojic, z nichž čtyři reprezentovaly Českou republiku.
20.11.2021 19:35  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Kamil Papoušek s Great Feelingem inkasoval při svém posledním startu v rámci letošní galashow světového poháru osm trestných bodů a skončil osmadvacátý. O chybu méně zaznamenal v sobotu odpoledne Vladimír Tretera s Gangsterem vh Noddevelt a v kombinaci se solidním časem dosáhl na 19. řádek výsledkové listiny. 
 
Naprosto skvělý výkon předvedla Anna Kellnerová v sedle klisny Catch Me If You Can Old. Na překážkách ani jednou nechybovala, ale bohužel obdržela dva trestné body za překročení času. Jak sama uvedla, nebylo to ovšem kvůli pomalému tempu, ale kvůli tomu, že přes potlesk diváků přeslechla zvon, který spustil odpočet 45 sekund, během nichž musela projet startovní linií. Musela se tak spokojit s 16. pozicí.
 
Jediným českým jezdcem, jemuž se podařilo probojovat do rozeskakování, byl Aleš Opatrný na valachovi Forewerovi. V rozeskakování ale již čistou jízdu zopakovat nedokázal a se čtyřmi body skončil desátý. Přesto na slavnostním vyhlášení nechyběl, jelikož Forewer získal cenu pro nejlepšího koně roku plemene český teplokrevník.
 
Vítězem se nakonec stal Brazilec Marlon Modolo Zanotelli na klisně Like A Diamond van het Schaeck. Ten zkráceným parkurem projel bez jediného trestného bodu v čase 34,95 sekundy. Bez pěti setin jednu vteřinu ztrácel na Zanotelliho Francouz Tutouan Schumacher s valachem Atome Z. Z pomyslného bronzu se radoval německý jezdec Marcus Ehning s klisnou Calandou.
 
Foto: Kateřina Návojová