Opatrný si ze Španělska dojel pro vítězství ve Velké ceně Zduchovic

ikonka

Sotva se Aleš Opatrný vrátil ze španělské Olivy, kde dohlížel na svoji svěřenkyni Marianu Michlíčkovou při mistrovství Evropy juniorů, tak si v neděli 17. července dojel v sedle Forewera pro vítězství ve Velké ceně Zduchovic.
17.07.2022 16:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Hned sedm dvojic nastupovalo do finále Velké ceny Zduchovic s nulou na bodovém kontě, ale pouze dvěma se čistý štít podařilo udržet. Jako prvnímu se to povedlo Přemyslovi Adamovi s Cachasem. 
 
Nechybělo mnoho, a to samé se i povedlo Tereze Svobodové na Britanii, jenže ta chybovala na posledním skoku kurzu s výškou překážek 145 centimetrů. Její čas byl přitom výborný – 38,17 sekundy, což bylo více jak pět méně než v případě Přemysla Adama. 
 
Předposlední na startu byl Aleš Opatrný s jeho stájovou jedničkou Forewerem 1. S přehledem dojel do cíle bez penalizace a čas měl 43,06. O 27 setin se tím ujal vedení.
 

Psali jsme: Jaroslav Jindra vyhrál sobotní ST** při ČSP ve Zduchovicích

 

Jediný, kdo jej mohl předstihnout, byl Petr Dohnal s Tashitou, jenž předvedl nejlepší výsledek v základním kole soutěže. Jenže inkasoval osm trestných bodů a skončil až sedmý za šestým Rudolfem Doležalem s Empirem 1, pátou Kateřinou Veselovskou na Celanovi S a čtvrtým Jiřím Tmějem v sedle Crosbyho DK.
 
Jiří Tměj měl jako jediný ve finále dva koně. Tím druhým byl Londonderry DK, s nímž nasbíral v součtu 10 trestných bodů a skončil osmý. Deváté místo patřilo Jaroslavu Jindrovi na Snailovi a desátá příčka zbyla na Aleše Daňka na Quality Boyovi Z.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová







Související informace