reklama 11B

Opatrný pojede po třech letech o mistrovský titul v parkurovém skákání

ikonka

V pátek 25. července vypukne v Martinicích u Březnice boj o tituly mistrů České republiky v parkurovém skákání pro rok 2019. Vypsané jsou kategorie družstev, jezdců do 25 let, žen a jednotlivců. Podle soupisek účastníku se dá očekávat špičkový sport.
22.07.2019 18:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Tříkolový parkurový šampionát pro seniory, mladé jezdce ve věku do 25 let a ženy hostí po dvou letech jezdecký areál v Martinicích na Příbramsku. Vedle individuálních soutěží, jež se pojedou všechny na tři kola, je připravená také dvoukolová soutěž družstev.
 
Jezdci do 25 let zahájí své klání v pátek na překážkách s výškou do 135 centimetrů. V druhém a třetím kole jim připraví chorvatský stavitel Eduard Petrovič kurzy s překážkami o pět centimetrů vyššími. Jako obhájkyně zlata z roku 2018 nastoupí Kateřina Kučerová s klisnou Anabel Van´t Kathof. Právě s ní získala titul před rokem na kolbišti v nedalekých Zduchovicích. V roli obhájkyně to nebude mít jednoduché. Do Martinic se chystá prakticky kompletní špička jezdců v této věkové kategorii. Konkurovat jí bude kompletní nejvýše postavená pětice túry U25 v rámci Českého skokového poháru: Natálie Ulčová, Miroslava Škanderová, Nina Kaločová, Jiří Tměj a Nicola Grünthalová, která se před pár dny blýskla druhou příčkou ve Velké ceně Olomouce. Dalšími startujícími budou třeba Václav Staněk, Tina Šalková, Kateřina Málková nebo Linda Portychová.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sergej Motygin: Za loňskou chybu při MČR bych si nafackoval ještě dnes

 
Také v ženské soutěži nebude chybět mistryně republiky 2018, kterou je Iva Holíková. Ta si splnila kvalifikaci se třemi koňmi: s Normanem, s nímž vyhrála šampionát loni, a dále s Luanou T a s Celanem-S, jehož sedlal ještě před několika týdny Jan Štětina. V přehledu startujících je více než padesát dvojic, které nastoupí do pátečního prvního kola s obtížností S**, tedy s překážkami do 130 centimetrů. Představí se také loňská bronzová medailistka Lucie Strnadlová. Tu doplní vedle dalších Tereza Mücková, Hana Pokorná, Natálie Roučková, Šárka Pospíšilová, Veronika Turečková nebo Vladislava Humplíková, která si na martinickém kolbišti dojela pro zlato v kategorii žen před třemi lety. Jak bude soutěž postupovat, budou se také zvyšovat překážky, a ženy budou uzavírat třetím kolem o výšce do 140 centimetrů. 
 
Nejvyšší obtížnost bude připravená pro účastníky kategorie jednotlivců, jež je otevřená ženám i mužům, kteří početně výrazně převažují. Letos se našla pouze jedna žena, Nikola Bielíková, jež nastoupí do třech kol od 145 do 150 centimetrů. Mezi jednatřiceti dvojicemi těžko tipovat favorita. I když jedno jméno vyniká. Po třech letech se do šampionátu vrací Aleš Opatrný. Ten je se sedmi mistrovskými tituly ze soutěže jednotlivců nejúspěšnějších účastníkem mistrovství České republiky v tomto století. V Martinicích bude startovat s Forewerem a Sangris Boyem. Naopak vítězka posledních dvou ročníků Zuzana Zelinková bude chybět. 
 

PSALI JSME: Iva Holíková: Kvalifikaci na MČR mám se čtyřmi koňmi včetně Celana-S

 
Řada dalších přihlášených jezdců je v posledních týdnech ve výborné formě. Například Jakub Štěrba s Warnessem nebo Rudolf Doležal s Quattro Centem. Ke stálicím na parkurech nejvyšší obtížnosti pak patří lídr Českého skokového poháru Jan Štětina, který má v přihlášce Benita-S a Cabareta-S. Jan Chýle bude závodit se svou jedničkou hřebcem Cool Paradise, o medaile pojede také Marek Klus s Carebisem, Vladimír Tretera a Gangster VH Noodevelt, Jiří Hruška s Oridou M nebo vítěz finále Českého skokového poháru 2018 Ondřej Pospíšil s Einfachem. Šampionát si nenechá ujít ani vicemistr roku 2018 Sergej Motygin s valachem Dylanem. 
 
O medailistech ve všech individuálních soutěžích bude rozhodnuto v neděli 28. července. Dekorování soutěže družstev, kterou loni ovládli Středočeši, proběhne v sobotu. 
 
Mistrovství České republiky 2019 v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců se koná v Martinicích u Březnice od 25. do 28. července. Podrobnosti k této akci najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na nové fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz.
 
Své příspěvky na sociálních sítích související s parkurovým mistrovstvím České republiky či Mistrovskými Martinicemi nezapomeňte označovat hashtagy #mistrovskemartinice a #MCRskoky.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský (Jezdci.cz)




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE