Opatrný: Do Prahy jsem přijel s dobrým pocitem. Forewer se cítí dobře

ikonka

Mezi největší české naděje během CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchle Areně Praha patří Aleš Opatrný. Ten si s sebou přivezl nejen stájovou jedničku, ale také dva další kvalitní koně. O jednom z nich tvrdí, že by mohl být časem nástupcem Forewera.
15.06.2022 22:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
Aleš Opatrný s Forewerem startoval před dvěma týdny při mezinárodních skokových závodech ve Zduchovicích, kde po krátké pauze startoval i s jeho nejlepším koněm Forewerem. Jednu ze dvou soutěží bodovaných do Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace vyhrál a spokojen byl i s dalšími výkony.
 
„Ve Zduchovicích to byly pro Forewera takové závody na oddechnutí. Startoval jsem s ním ve dvou soutěžích do 145 centimetrů. Jednu vyhrál, v druhé byl osmý. Cítil se skvěle, a tak jsem sem přijel s opravdu dobrým pocitem. Doufám, že se to přenese i do dalších dnů,“ prozradil Aleš Opatrný v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz. 
 
V Praze to však již bude jiný level, čehož si je náš nejlepší parkurový jezdec vědom. „Myslím, že mezi dvou a tříhvězdičkovými závody je asi největší skok, a to jak stavbou parkurů, tak i kvalitou jezdců. Mezi třemi a čtyřmi hvězdami mi ten skok nepřijde až tak velký. Ve Zduchovicích nebylo těch top jezdců tolik a ty parkury k tomu byly trochu přizpůsobené. Tady je to úplně jiný level. Když jsem koukal na startovní listinu, tak ta kvalita jezdců je opravdu velká,“ podotkl český reprezentant, který se v loňském roce společně s Annou Kellnerovou, Kamilem Papouškem a Ondřejem Zvárou účastnil olympijských her v Tokiu. 
 
Po Zduchovicích Forewer dostal dva až tři dny volnější režim. „Měl trochu terénní práci. Bylo po dešti, tak louky byly docela měkké. V sobotu a v pondělí si lehce skočil takovou menší gymnastiku na uvolnění a myslím, že se cítí v dobré formě,“ pokračuje Aleš Opatrný, jenž doufá, že v Poháru národů i v Grand Prix předvede bezchybné výkony.
 

Čtěte také: Anna Kellnerová: Podpořit český tým je pro mě opravdu velmi důležité

 
„Kromě Forewera jsem přivezl do Chuchle i devítiletého Colina. Ten by měl nastoupit do kvalifikace do Grand Prix. Forewera budu totiž ve čtvrtek šetřit před pátečním Pohárem národů, půjdu s ním jen menší soutěž. Proto doufám, že Colin tu kvalifikaci splní, abych jí měl hotovou. Dále zde mám i sedmiletého Dialektra, jehož mám od začátku roku. Když se to bude vyvíjet tak, jak má, tak to bude nástupce Forewera,“ prozradil Opatrný. 
 
V rozhovoru pro EquiTV.cz také hovořil o dalších plánech po pražském CSIO. Cíleně se totiž připravuje pro mistrovství světa v Dánsku, a tak má naplánováno s Forewerem několik přípravných mezinárodních závodů. Hned v příštím týdnu zamíří do Olomouce. „Jelikož měl trochu delší pauzu, tak myslím, že mu tyto závody po sobě neuškodí. Chtěl bych s ním dohnat tu správnou kondici, tak by měl při CSI v Olomouci startovat ve dvou soutěžích,“ doplnil.
 
Foto: Kateřina Návojová