Ondřej Zvára: GP se přesouvá na sobotu, závěr Sunshine Tour je zrušen

ikonka

Ondřej Zvára v těchto dnech prožívá opravdu smíšené pocity. Na jednu stranu navštívil ve středu 11. března svou čerstvě narozenou dceru, krátce na to však řeší velmi komplikovanou situaci s narychlo zrušeným pokračováním španělské Sunshine Tour.
13.03.2020 21:15  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB

Ještě ve středu 11. března byl Ondřej Zvára se svou čerstvě narozenou dcerou v České republice a den nato se již účastnil dalších soutěží v rámci španělské Sunshine Tour ve Vejer de la Frontera. "V noci z úterý na středu se dcera narodila, ve středu ráno jsem ji navštívil, odpoledne vyrazil letadlem na závody a od čtvrtka už jsem závodil," popsal Ondřej.
 
Ondřej Zvára rozhodně kvůli aktuálnímu dění nepropadá panice, nicméně i jemu nakonec velmi nepříjemně zasahuje do plánů. "Situaci kolem koronaviru beru trochu s rezervou, nenechávám se příliš ovlivnit médii. Na letišti jsem si vůbec nevšiml, že by se něco dělo. Nicméně jsme se dnes dozvěděli, že nedělní Grand Prix se přesouvá již na sobotu, a pokračování Sunshine Tour je zrušeno. Celá čtyřhvězdová kvalifikace v příštím týdnu neproběhne." 
 
"Teď tedy řešíme transport koní, protože tu samozřejmě nemáme řidiče, kteří se sem ani nedostanou. Vůbec zatím nevím, jak to budeme řešit. Bojíme se například, aby nás nechali projet přes Francii," popisuje velmi komplikovanou situaci Ondřej a zároveň přemýšlí, jak asi bude vypadat další dění. "Jako další štaci jsem měl v plánu Hagen, ten je ovšem také zrušený, budeme tedy vyčkávat. Já si trochu myslím, že by mohly být vypsány i nějaké závody navíc díky této situaci, ale to nevím, jen hádám. Doufám, že stejně tak rychle, jak to přišlo, mohlo by to i rychle skončit. Snažím se být v tomto směru optimista." Ve vzduchu však samozřejmě visí také otázka, jak moc současný sled událostí ovlivní samotnou olympiádu.
 
Zítra tedy čekají Ondřeje Zváru a další české reprezentanty poslední starty v rámci Sunshine Tour. V přesunuté Grand Prix bude startovat také Ondřej s Cento Lanoem a Aleš Opatrný s Gentlemenem VH Veldhof, vše pro vás budeme sledovat.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz