reklama 11C

Ondřej Potluka: Derby je pro mě něco jako pro jiné Hubertova jízda

ikonka

V sobotu 12. října odstartuje již potřinácté v areálu Jezdeckého klubu Gabrielka Pražské skokové derby. Na soupisce účastníků je také vítěz desátého ročníku, Ondřej Potluka s koněm Land Master. "Derby je úplně něco jiného než klasický parkur," tvrdí.
11.10.2019 14:51  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
Třináctý ročník Pražského skokového derby se odehraje v areálu Jezdeckého klubu Gabrielka v sobotu 12. října a na startovní listině je celkem sedmnáct koní. Jedním z favoritů je například Tomáš Tesárek přihlášený hned se dvěma koňmi, dále také pravidelný účastník této soutěže a vítěz desátého ročníku Ondřej Potluka. Přiznává, že derby se s klasickým parkurem dá jen těžko srovnávat. "Na jednu stranu je to pro mě odreagování na konci sezony, na druhou stranu se jedná o poměrně obtížnou záležitost," dodává.
 
Specifikem soutěží derby je dvojnásobná délka trati oproti standardním parkurům, a to navíc s využitím terénních skoků a nerovností a s tím je podle Ondřeje Potluky potřeba počítat. "Svého koně na tento typ soutěže připravuji především v přírodě, kde využívám různých nerovností, aby si zvykl na cval z kopečka i do kopečka, protože jinak celý rok cválá jen na kolbištích po rovném povrchu."
 
Ondřej Potluka se na start Pražského skokového derby postaví již po osmé, i tak ovšem prý není zaručeno, že by jel bezchybně. "Za ta léta znám trať derby už nazpaměť, přesně vím, kde bych si měl dávat pozor, jaká jsou problematická místa, i přesto se však nějakým těm chybám neubráním," popisuje. "Pro mě je derby něco podobného jako pro jiné Hubertova jízda, je to taková moje rozlučka se sezonou."
 
Startovní a následně i výsledné listiny najdete na TOMTO ODKAZU.
 

Přímý přenos Pražského skokového derby vysílá EquiTV ZDE.

Pražské skokové derby očima Ondřeje Potluky z roku 2017





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE