Olympijští medailisté zářili v Londýně. Světový pohár ovládla Dujardin

ikonka

Úlohu Grand Prix Kür bodovanou do Světového poháru vyhrála v pátek 17. prosince v Londýně britská jezdkyně Charlotte Dujardin. V sedle Gia dostala bezmála devadesát procent. Druhá dojela její kolegyně z bronzového olympijského týmu Charlotte Fry.
18.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Volnou Grand Prix vyvrcholilo v pátek 17. prosince CDI-W v Londýně. Soutěž bodovanou do Světového poháru ovládla podle předpokladů domácí jezdkyně Charlotte Dujardin, jež se představila v sedle ryzáka Gia, s kterým vybojovala na olympiádě v Tokiu dvě bronzové medaile. Byla tak favoritkou i pro tento mítink, a to naplnila dokonale. 
 
Ve čtvrteční Short Grand Prix zvítězila se ziskem 82,553 procenta. A o necelých sedm procent víc dostala za výkon ve freestylu. Na druhém místě dojela v úloze v rámci World Cupu její týmová kolegyně z Tokia Charlotte Fry, která nastoupila s holandským valachem Dark Legend a rozhodčí její jízdu ocenili známkou 81,945 procenta.
 
Třetí příčku obsadil Němec Frederic Wandres. Tomu se v této sezoně World Cupu daří skvěle a v Londýně to opět s ryzákem Duke of Britain dokázal, když zapsal přes osmdesát procent.
 
Foto: Jon Stroud / FEI