reklama 11C

Olympijská drezura zahájena. Známe prvních šest účastníků finálové GP

ikonka

V sobotu 24. července odstartovala v Tokiu olympijská drezurní soutěž. Kvalifikační Grand Prix má za sebou polovina startovního pole, a díky tomu známe šest jistých finalistů. Nejlepší sobotní výkon podala německá jezdkyně Jessica von Bredow-Werndl.
24.07.2021 16:48  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 

Odstartovala drezura na olympijských hrách v Tokiu. Letošní systém je od minulých her rozdílný. Účastníci jsou rozděleni do šesti skupin po deseti jezdcích.
 
Do finálového freestylu jednotlivců se jich ze zahajovací Grand Prix kvalifikuje osmnáct. Postup mají jasný vždy nejlepší dvě dvojice z každé desetičlenné skupiny, což je dohromady dvanáct účastníků. Zbytek doplní nejlepších šest napříč všemi skupinami, samozřejmě až po vyškrtnutí těch, kteří půjdou do volné Grand Prix rovnou ze skupin.
 
V sobotu 24. července odjeli svou zahajovací úlohu členové prvních tří skupin, tedy třicítka jezdců. Ve skupině A předvedla nejvýše hodnocenou sestavu Britka Charlotte Fry v sedle holandského hřebce Everdale. Jejich známka měla hodnotu 77,069 %. Druhé místo brala švédská reprezentantka Therese Nilshagen na Dante Weltino OLD, která dostala o necelá dvě procenta méně.
 
Ve skupině B se objevila o něco zvučnější jména. Svou pozici ve světovém žebříčku potvrdila Cathrine Dufour z Dánska, která s valachem Bohemianem předvedla Grand Prix s výsledkem přesahujícím 81 %. Druhý v „béčku“ byl Edward Gal (NED) na černém hřebci Total Us, jenž je synem Totilase. Ten na vítězku skupiny ztratil více než dvě procenta.
 
Třetí skupinu, s označením C, ovládla německá dvojice Jessica von Bredow-Werndl a TSF Dalera. Ta podala jednoznačně nejlepší výkon dne, když zajela úlohu za 84,379 %. Za ní dojela Američanka Sabine Schut-Kery na Sanceo. Vysokou známku měli i Nizozemec Hans Peter Minderhoud a Brit Carl Hester. Ti však musí počkat na vývoj soutěže v druhé polovině startovního pole.
 
Po první polovině kvalifikační Grand Prix tedy známe jistých šest finalistů. Jsou jimi Charlotte Fry (GBR), Therese Nilshagen (SWE), Cathrine Dufour (DEN), Edward Gal (NED), Jessica von Bredow-Werndl (GER) a Sabine Schut-Kery (USA).
 
Na kompletní finálovou osmnáctku si musíme počkat do neděle 25. července, kdy se na obdélníku představí druhá polovina startujících včetně světové jedničky Isabell Werth. Také přehled osmi zemí, které postoupí do týmového finále, bude znám až po skončení nedělního programu.
 
Foto: Christophe Taniere, Shannon Brinkman / FEI
 
Zdroj: fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE