reklama 11D

Olomouc, Chuchle i Gabrielka zvou na parkury. Skákat se bude až do T

ikonka

Zdá se vám, že s ranními mrazíky skončila venkovní sportovní sezona? Druhý říjnový víkend přinese více než desítku závodů. Mezi nimi tradiční Grand Prix Jana Kutěje v Olomouci, Pražské skokové derby a Cenu Eliota, která se pojede v Chuchli.
08.10.2019 10:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Parkurová Grand Prix Jana Kutěje má v podzimní kalendáři sportovních akcí už několik let své pevné místo. Olomoucké kolbiště ožije už v pátek 11. října. Třídenní program pak vyvrcholí třemi kategoriemi Grand Prix, a to do 120 centimetrů, do 130 centimetrů a tou nejvyšší Cenou Czech Equestrian Teamu do 140 centimetrů.
 
Skákat se bude i v pražské Velké Chuchli, rovněž od pátku do neděle. Poslední den nabídne hlavní soutěž Cenu Eliota s překážkami do 145 centimetrů, tedy s obtížností T*. Celkově program přinese jedenáct parkurů.
 
Letitou tradici má také Pražské skokové derby, které, jak název napovídá, kombinuje parkurové a terénní skoky. Na Gabrielce proběhne v sobotu 12. října už třináctý ročník. 
V kalendáři České jezdecké federace najdeme i Malou cenu Kolína nebo skokové hobby závody v Židovicích, Dolním Jelení či Domažlicích. Na drezuru můžete vyrazit do západočeské Gabrielky. 
 
V tomto stručném přehledu jezdeckých akcí nesmíme opomenout také další ročník Velké pardubické steeplechase, která se poběží v neděli 13. října. Té ovšem jistě budeme věnovat nemalý prostor v sekci dostihů.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE