reklama 11D

Odstrčilová: Doba rušení akcí kvůli počasí a létajícím stanům minula

ikonka

Zduchovický areál patří v České republice mezi nejmodernější. V roce 2019 se zde uskuteční hned dva národní šampionáty, a to pony a dětí. Na podrobnosti jsme se v rozhovoru ptali Nikoly Odstrčilové.
25.02.2019 16:00  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

Kolbiště ve Zduchovicích má již několik let své místo v kalendáři mistrovství České republiky. Jinak tomu nebude ani v letošním roce, kdy se v tomto areálu uskuteční hned dvě mistrovství, a to pro pony a pro děti s juniory.

 

Pokolikáté vlastně budete pořadateli mistrovství České republiky?

Mistrovství republiky pro pony se ve Zduchovicích letos bude konat již pojedenácté. Šampionát dětí a juniorů se k nám vrací po delší pauze a uskuteční se u nás počtvrté.

V minulosti jsme jednou byli pořadateli mistrovství v drezuře a v loňském roce jsme poprvé měli tu čest pořádat skokový šampionát seniorů. Celkem to tedy pro nás bude šestnácté a sedmnácté pořadatelství.

 

Jaká kritéria podle vás rozhodla ve váš prospěch při přidělování organizace MČR ze strany ČJF?

Určitě dlouhodobá zkušenost s pořádáním velkých závodů a výborné zázemí pro koně i jezdce. Můžeme nabídnout špičkové jezdecké plochy o celkové rozloze téměř 15 000 m2, kdy všechny venkovní plochy mají robustní drenážní vrstvu i plastové rohože. Hlavní kolbiště má evropské parametry.

Dále pak velká kapacita ustájení s pevnými boxy v krytých halách s izolovaným střešním pláštěm, což skýtá garanci závodů za každého počasí. Disponujeme také velkou parkovací kapacitou na zpevněných plochách s dostatečným připojením pro kamiony a karavany - zdroje vody, elektřiny a kanalizace jsou dostatečně dimenzované. Máme kvalitní techniku na servis areálu, dostatek pevných sociálních zařízení a sprch pro jezdce a doprovod přímo u parkoviště a ustájení, dostatečnou kapacitu ubytování pro rozhodčí i funkcionáře přímo v areálu a fungující a kvalitní catering s VIP zázemím.

A v neposlední řadě zaručujeme také fungující a ověřený organizační a realizační tým, kde každý přesně ví, co má dělat.

 

Již se vám stalo, že jste s nějakou žádostí o pořádání mistrovství České republiky neuspěli?

V době podepsané čtyřleté exkluzivní smlouvy na pořádání skokového mistrovství seniorů a juniorů jsme pořadatelství neměli šanci získat. O seniorský šampionát jsme žádali několikrát a neúspěšně. V loňském roce se nám po skončení exkluzivity podařilo toto pořadatelství k naší radosti poprvé získat.

 

Jaká je ve vámi preferované disciplíně konkurence mezi pořadateli závodů, kteří se ucházejí, nebo v minulosti ucházeli, o pořádání MČR?

Pokud budeme posuzovat pouze pořadatelské zkušenosti a kvalitu zázemí komplexně, jsou pro pořádání mistrovství u nás vhodné pouze jeden, dva areály. Pořadatelské pokusy z předchozích let často nedopadly moc dobře, což je jeden z hlavních důvodů, proč se organizace těchto větších akcí koncentruje u renomovaných pořadatelů. Doba pokročila a rušení nebo komplikace akcí kvůli nepřízni počasí, létajícím stanům, střevním potížím a přetékajícím kanalizačním jímkám už není nutností.

Požadavky na uspořádání kvalitního mítinku zahrnují dostatečné množství kvalitních jezdeckých ploch, ustájení v pevných boxech ve větraných halách, kvalitní ubytování, kvalitní a fungující catering, kapacitu sociálních zařízení a sprch pro jezdce a doprovod, zpevněné parkovací plochy pro parkování a samozřejmě kapacitu na připojení kamionů. Pořadatelství může také komplikovat nedostatečný zdroj vody, elektřiny, poddimenzovaná kanalizační přípojka nebo nedostatek techniky.

Pokud by měl proběhnout opravdu zodpovědný technický a organizační audit areálů, tak konkurence není velká. Samozřejmostí je také zkušený pořadatelský tým, který pořádá větší akce opakovaně a na určité ověřené úrovni.

 

Jste zastáncem toho, aby národní šampionáty měly své tradiční termíny, nebo je potřeba se pravidelně přizpůsobovat termínům kontinentálních či světových šampionátů a jiných mezinárodních závodů?

Pokud má být mistrovství skutečnou přehlídkou té nejlepší domácí úrody, musí se s termíny pracovat, protože naše účasti na mezinárodních kolbištích jsou početné.

 

Připomeňte si: Ohlédnutí za mistrovstvím ČR pony ve Zduchovicích

 

Kdo jsou pro vás stěžejní členové organizačního výboru?

Každý člen organizačního týmu je pro nás důležitý. Od našeho pana Lukáše v traktoru až po manažerku Báru Hassovou.

 

Budete před mistrovstvím České republiky zkvalitňovat zázemí areálu?

Každým rokem se snažíme v areálu něco vylepšovat, ani letos tomu nebude jinak. Loni to byly generální rekonstrukce a rozšíření horního i spodního opracoviště včetně nového povrchu. V současné době dokončujeme rozšíření a úpravu parkovacích ploch a posílení připojovacích míst pro kamiony. Před halovou sezonou jsme namíchali špičkový povrch do velké haly - naše poslední upravená receptura, kterou používáme, je naprosto dokonalá ve všech aspektech. V současné době máme na všech plochách nové povrchy.

 

Jaká bude hlavní forma propagace vašich závodů?

V dnešní době populární sociální sítě a webová prezentace. Podrobnější informace budou k dispozici na našem webu a na facebookové stránce.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE