O pořadí v GCL rozhodovaly sekundy. Prague Lions byli v Paříži šestí

ikonka

Velmi neobvykle skončilo deváté kolo Global Champions League v Paříži. Prvních šest týmů této parkurové série totiž dokončilo se shodným počtem trestných bodů a o jejich pořadí rozhodovaly jednotky sekund a někdy i pouhé desetiny.
25.06.2022 23:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Mezi favorizovaná družstva pro závěrečnou část dvoukolové soutěže GCL v Paříži patřili i domácí Paris Panthers. Byli jedním ze tří celků postupujících do sobotního parkuru se čtyřmi trestnými body za jednu chybu. Těmi dalšími dvěma byli Istanbul Sultans a Berlin Eagles, ale jejich členové se napodruhé neubránili většímu množství chyb a zařadili se až na desáté a jedenácté místo konečného pořadí.
 
Naopak Paris Panthers dokázali využít domácího prostředí a poprvé v sezoně zvítězili. Největší zásluhu na tom má Ben Maher s dvanáctiletým hřebcem Faltic HB, jenž v pátek ani v sobotu nezaznamenal žádný trestný bod. Gregoryho Watheleta s Ace of Hearts vystřídal v sobotu Darragh Kenny na třináctiletém hřebci Volnay du Boisdeville, a i když chyboval dvakrát, tak díky rychlé jízdě nepřipravil Pařížské pantery o vítězství. Součet časů obou sobotních výsledků měl hodnotu 140,99 sekundy. 
 
„Na toto vítězství jsme čekali dlouho. Měli jsme těžký rok, Paris Panthers mají za sebou hodně dobrých kol, ale nikdy to nevyšlo tak dobře, abychom vyhráli. Ale nakonec jsme se dočkali. Možná nám pomohlo domácí publikum. Byla to opravdu těžká soutěž,“ konstatoval Ben Maher.
 
Stačilo přitom, aby byli v součtu o dvě sekundy pomalejší a moli se z triumfu radovat Miami Celtics. Ti sice byli zatíženi osmi body z prvního kola, ale napodruhé přidali jen čtyři a s časem 142,75 skočili druzí. To byl stále relativně velký náskok na třetí Madrid in Motion. Bodové skóre mělo toto družstvo shodné v obou částech závodu, ale rozhodující sobotní časy mělo bezmála o tři vteřiny delší. 
 
Naopak velké zklamání museli cítit zástupci Stockholm Hearts. Po pátečním dvanáctibodovém přídělu v sobotu jezdkyně Lilie Keenan s hřebcem Queensland E ani Lily Atwood na dvanáctiletém Cor-Leon VD Vlierbeek Z nezaznamenaly žádný trestný bod a jejich společný čas 145,74 byl velmi slušný. Od medaile je však dělilo pouhých 19 setin sekundy. 
 
Více jek třísekundový rozestup při totožném počtu bodů měli členové Valkenswaard United, zatímco Prague Lions brali body za šestou pozici, když čas 149,67 znamenal 81 setinovou ztrátu na páté umístěné. Brian Moggre s valachem MTM Vivre le Reve a Sergio Alvarez Moya na Alamovi tak museli mít velmi trpký pocit z toho, že je od třetího vítězství v sezoně dělilo jen necelých devět sekund a místo třiceti bodů si jich připsali jen šestnáct. Kvůli tomu se s celkovými 153 body posunuli na čtvrtý řádek za třetí Madrid in Motion s 155 body. O bod více mají Berlin Eagles a suverénně vedou se 177 body Stockholm Hearts. 
 
Před listopadovým Super Cupem GCL, do něhož nejlepší čtyři týmy nastoupí až při semifinále, proběhne ještě šest kvalifikačních závodů v Monaku, Londýně, Valkenwaardu, Římě, New Yorku a Rijádu. Podrobnosti jsou dostupné na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL
Zdroj: tisková informace GCL