O Grand Prix v Šamoríně se poprali Horváth s Hollým. Čech Cibere šestý

ikonka

Napínavý průběh nabídla Grand Prix Equistyle v Šamoríně, která uzavřela první díl letní série Danube Summer Live. V rozeskakování hlavní soutěže s výškou překážek 145 centimetrů se na vedoucí pozici pravidelně střídali David Horváth a Andrej Hollý.
05.07.2020 19:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Mezi rozeskakujícími se jezdci nechyběl i reprezentant České republiky Radovan Cibere, který je však původem také Slovák. Řadu let je ale doma v olomouckém Equine Sport Centru. Cibere s koněm Deau Re Mi ani napodruhé nechyboval, ale čas 41,72 jej zařadil na šestý řádek výsledkové listiny za Lauru Bargarovou v sedle Devereaux. 
 
První čtyři příčky si rozdělili Andrej Hollý a David Horváth. Nejprve se dostal do vedení Hollý s Quintanou v čase 37,38. Pak jej předstihl Horváth na Louis Vuittonovi, jenž projel cílem o sekundu rychleji. Jenže Hollý dokázal tento čas pokořit na Chellano Lady o šest desetin, a tak byl opět adeptem na vítěze on. 
 
David Horvát se nenechal zastrašit a s Gentle Blue pořádně přidal na tempu. Na pozici lídra se vrátil díky další čisté jízdě v čase 33,48 sekundy. Andrej Hollý měl ještě třetí šanci s Diarou. Sportovní štěstí jej bohužel tentokrát opustilo a po dvou chybách pokračování vzdal. Horváth tak skončil první a třetí, Hollý druhý, čtvrtý a desátý.