Novým lídrem všestrannosti v Tokiu je Jung. Němci druzí za Brity

ikonka

Němec Michael Jung startoval až v závěru třetí části drezurní zkoušky při olympijských hrách ve všestrannosti, ale výrazně promluvil do průběžného pořadí. S pouhými 21,10 body se ujal vedení v individuálním hodnocení a velmi pomohl německému týmu.
31.07.2021 10:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Po prvním dni drezurních zkoušek jezdecké všestrannosti v Tokiu vedl Brit Oliver Townend s Ballaghmor Class, jehož výkon rozhodčí ohodnotili 23,60 body, ale v sobotu jej odsunul na druhou příčku Němec Michael Jung v sedle třináctiletého valacha Chipmunk FRH. Jeho úžasné skóre 21,10 pomohlo Německu z páté na druhou pozici za Velkou Británií. 
 
„Dnes nám opravdu vše fungovalo, jak jsem si představoval. Od mistrovství Evropy jsem měl více času s Chipmunkem trénovat, měli jsme dlouhou zimu, a tak jsme mohli více pracovat. Letos jsme absolvovali mnohem více soutěží, takže všechno jde mnohem lépe,“ řekl Jung, který tak vykročil za obhajobou olympijského titulu šampiona.
 
V soutěži jednotlivců je na třetí příčce Číňan Alex Hua Tian s koněm Don Geniro, jehož skóre je 23,90 bodů. Čtvrtá je Němka Julia Krajewski s Amande de B´Neville s 25,20 body. Miloslav Příhoda s Ferreolusem půjde do krosu s 35. pozice, Miroslav Trunda v sedle klisny Shutterflyke je po drezuře šedesátý. 
 

Psali jsme: Miroslav Trunda a Shutterflyke dokončili drezuru v Tokiu se 46,10 body

 
Za prvními Brity s 78,30 body a druhými Němci s 80,40 body jsou v týmové soutěži třetí reprezentanti Nového Zélandu, mezi nimiž zazářil především Tim Price na Vitali. Ten je mezi jednotlivci pátý s 25,60 body. Družstvo má celkem po první části závodu 86,40 bodů. Následují Japonsko (90,10), Švédsko (91,10), Austrálie (93,40), Čína (93,60), USA (94,60), Francie (95,10) a do první desítky se vešlo ještě Švýcarsko (99,20).
 
Účastníky soutěže všestrannosti nyní čeká přesun do Sea Forest Parku, kde se uskuteční v noci ze soboty na neděli středoevropského letního času terénní zkouška. 
 
Foto: FEI / Christophe Taniére a Libby Law Photography
Zdroj: oficiální fotobanka FEI