Noví kandidáti na prezidenta ČJF. Otázkou zůstává, zda se bude volit

ikonka

V pondělí 13. září od 17:00 hodin probíhá v severomoravských Klimkovicích první z oblastních konferencí ČJF. Jen pár hodin před jejím začátkem přišla do redakce Jezdci.cz dvě oznámení kandidatury na post prezidenta ČJF. Otázka je, zda se bude volit.
13.09.2021 16:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V neděli 12. září po 21. hodině zveřejnila Česká jezdecká federace na svých internetových stránkách pozvánku na celostátní konferenci ČJF. Učinila tak poměrně krátce před vypršením lhůty dle stanov, tj. měsíc před jejím konáním. Uskuteční se totiž ve střetu 13. října od 10:00 hodin ve Sportovním centru Nymburk.
 
V pondělí 13. září shodou okolností probíhá také první z oblastních konferencí České jezdecké federace. Zástupci subjektů ze Severomoravské oblasti ČJF se sejdou od 17:00 hodin v klimkovickém sanatoriu. 
 

Psali jsme: Rezignující členové VV ČJF: Chceme přispět k transparentnosti voleb

 
Jen pár hodin před jejím začátkem dorazila do redakce Jezdci.cz dvě oznámení o kandidaturách na pozici prezidenta ČJF. Ladislav Krulich, jehož společnost provozuje Jezdecké centrum Zduchovice, nám přeposlal e-mail členům Rady ČJF, v němž píše: „Po velmi pečlivém zvážení nutnosti systémových změn a reformy České jezdecké federace v uživatelky přívětivou, transparentní, otevřenou a moderní servisní organizaci, oznamuji svoji kandidaturu na funkci prezidenta ČJF pro volební konferenci, která se bude konat 13. 10. 2021 ve Sportovním centrum Nymburk. Současně oznamuji kandidaturu týmu kolegů pro funkce do Výkonného výboru ve složení: Kateřina Vašáková – vzdělávání, Martin Blažek – komunikace a legislativa, Robert Pokorný – sport a Petr Grünthal – ekonomika. Výše navržené složení pětičlenného Výkonného výboru považuji z hlediska přehledného a efektivního řízení ČJF za dostačující.“
 
Jen o pár minut později obdobnou informaci zaslal Petr Půlpán, jenž je pro změnu spojen s Jezdeckou školou Equus Kinsky v Hradištku u Sadské. „Po dlouhé úvaze a zvážení okolností v jakém neutěšeném stavu se nachází vedení ČJF jsem se rozhodl kandidovat na místo prezidenta této organizace. Chtěl bych léty prověřené manažerské schopnosti uplatnit při organizaci jezdeckého sportu v ČR,“ píše v úvodu svého programového prohlášení. V něm se podrobně věnuje oblastem vzdělávání, ekonomiky, sportu, IT technologií, spolupráci s chovateli a popularizaci jezdectví. Koho by rád viděl po jeho boku ve Výkonném výboru ČJF, to sice neuvedl, ale zmínil seznam osob, s nimiž by rád spolupracoval. Jsou jimi Martin Blažek, Roman Drahota, Kateřina Vašáková, Eva Pařenicová, Čeněk Šrubař, Anna Kellnerová a David Russwurm.
 
Posledně jmenovaný dle informací, které nám poskytl předseda Severomoravské oblasti Radovan Šalek, se taktéž chce ucházet o post prezidenta ČJF a chystá se o svých záměrech informovat členy ČJF na zmíněné oblastní konferenci. 
 

Čtěte také: Rezignace členů Výkonného výboru ČJF byla domluvená, říká Olga Plachá

 
Pokud se však vrátíme k čerstvě zveřejněnému programu celostátní konference ČJF uvedenému v pozvánce, tak je potřeba si položit otázku, zda vůbec bude probíhat volba nového prezidenta. Stávající prezidentka ČJF totiž rezignaci nepodala, a tudíž jí dál běží mandát. V navrženém programu je uvedena pouze volba členů do Výkonného výboru ČJF, a tak pokud se Olga Plachá nerozhodne rezignovat během následujícího měsíce, musela by ji Konference ČJF nejprve odvolat. Až pak by došlo na volbu nového prezidenta. 
 
Jak to celé bude ve skutečnosti, to ukážou následující dny, resp. v případě Severomoravské oblasti následující hodiny. Situaci kolem konferencí ČJF se nadále budeme pravidelně věnovat.
 
 
 

 

Oblastní konference ČJF

H – Severomoravská, 13. září 2021, Klimkovice Sanatorium od 17:00 hodin
D – Plzeňská, 20. září 2021, JK Svržno od 17:00 hodin
B – Středočeská, 21. září 2021, ČUS aula od 14:00 hodin
R – Královehradecká, 22. září 2021, Hospoda u Legionáře Vlkov od 18:00 hodin
G – Jihomoravská, 22. září 2021, salonek Pánská Lícha od 17:00 hodin
K – Karlovarská, 29. září 2021, JS Gabrielka od 18:00 hodin
A – Praha, 30. září 2021, ČUS aula od 18:00 hodin
L – Zlínská, 1. října 2021, Kulturní klub Hulín od 17:00 hodin
F – Východočeská, 4. října 2021, Kolesa od 16:30 hodin
E – Severočeská, 5. října 2021, Zámek Jílové u Děčína od 17:00 hodin
C – Jihočeská, 6. října 2021, Dům zahrádkářů České Budějovice od 18:30 hodin
V – Vysočina, 7. října 2021, Hospoda Hybrálec u Jihlavy od 16:30 hodin
 

Celostátní konference ČJF

13. října 2021, Nymburk Sport Centrum
 

Zdroj: ČJF

 

Ilustrační foto: Josef Malinovský