reklama 11B

Nová sezona ČJF bude ještě víc on-line. Od dubna fungují živé výsledky

ikonka

Dva roky od spuštění Jezdeckého informačního systému přišla Česká jezdecká federace s jeho dlouho očekávanou funkcionalitou, jimiž jsou živé výsledky. Ty doposud nabízeli pouze někteří zpracovatelé. Nyní mohou být on-line přes JIS ČJF všichni.
09.04.2019 08:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
První dubnový víkend byl ve znamení spuštění živých výsledků závodů pod hlavičkou České jezdecké federace, které zpracovatelé nově odesílají on-line přímo do Jezdeckého informačního systému (JIS). Dlouho očekávaná funkcionalita v JIS a návazně v programu pro zpracování výsledků Gallop byla poprvé otestována v ostrém provozu v pátek 5. dubna. 
 
„Dříve musel mít zpracovatel výsledků svoji internetovou stránku, na kterou on-line výsledky posílal. Nyní vše běží přímo v JISu, stačí si přepnout příslušný parametr a nemusí se o nic starat. Celý proces má minimální nároky na datové přenosy, takže by neměly být problémy i při nižší rychlosti internetu,“ prozradil Martin Blažek z Výkonného výboru České jezdecké federace. 
 
Podmínkou pro provoz živých výsledků je, aby jejich zpracovatel byl stabilně připojen na internet a měl zapnuté odesílání dat do JISu. Všechny přenášené výsledky zájemci najdou na adrese: https://live.jezdectvi.org
 
K on-line datům se dá dostat také z kalendáře závodů. Probíhající závod, resp. konkrétní soutěž je označena „LIVE“. Živé výsledky u ní následně zůstávají dostupné až do chvíle, kdy pořadatel vloží finální výsledky schválené hlavním rozhodčím. Poté příznak „LIVE“ ze soutěže a závodů zmizí.
 
Zatím takto fungují on-line výsledky pouze pro skoky a drezuru, ale výhledově se počítá s postupným doplněním dalších disciplín.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE