Nová dvojice pro olympijskou kvalifikaci. Kamil Papoušek a Warness ZH

ikonka

Doposud se hovořilo o pěti jezdcích, kteří připadají v úvahu pro členství v českém parkurovém týmu na olympijských hrách v Tokiu. Nyní přibyl šestý, Kamil Papoušek s Warnessem. Jak se toto nové spojení zrodilo, prozradil naší redakci jezdec osobně.
20.01.2020 09:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB

 
Jméno Kamila Papouška společně s hřebcem Warnessem ZH bylo zmíněno v zápisu ze schůzky zástupců skokové komise České jezdecké federace s reprezentanty. Setkání proběhlo v polovině minulého týdne, výstup z jednání byl publikován v sobotu. K nové parkurové dvojici se v pondělí dopoledne vyjádřil i Zemský hřebčinec v Písku.
 
„Vedení Zemského hřebčince Písek s.p.o. se rozhodlo rozšířit doposud úspěšnou spolupráci s předním českým jezdcem Kamilem Papouškem a to tak, že pro sezonu 2020 vytvoří sportovní dvojici s plemenným hřebcem 1942 Warness ZH (Warrant x Larino) pro potřeby reprezentace. Věříme, že se jim společně podaří dosáhnout kvalitních sportovních výsledků ke spokojenosti české sportovní i chovatelské veřejnosti,“ uvádí se v krátkém tiskovém prohlášení. 
 
O sdělení podrobností redakce Jezdci.cz požádala samotného Kamila Papouška. „Jedná se o nápad ze strany Zemského hřebčince v Písku. Já jsem o tom nepřemýšlel, ani jsem olympijské sny neměl a nemám. Když mi tuto nabídku volal Jakub Štěrba (pozn. red.: vedoucí střediska Písek a dosavadní jezdec hřebce Warnesse), tak jsem se tomu v první chvíli zasmál, ale pak jsem si říkal, že není důvod, proč to nezkusit. Pokud by bylo potřeba pomoci reprezentačnímu týmu a vyplnit nějakou vzniklou mezeru, rád pomohu. Třeba už jen tato skutečnost může ostatní motivovat k většímu úsilí a lepším výkonům,“ uvedl Kamil Papoušek s tím, že určitě není jeho cílem obsadit místo některému z jeho reprezentačních kolegů, kteří dlouhodobě usilují o olympijský start.
 
„Warnesse znám dobře, vloni jsem ho trénoval a vím, co umí přeskočit. Navíc to mám do Písku zhruba třičtvrtě hodiny cesty, takže není problém kdykoliv přijet,“ říká Papoušek. Sezonu by rád zahájil v druhé polovině února halovými závody, kam by již chtěl Warnesse vzít s sebou.
 
V březnu by mělo dojít na první venkovní starty, a to v italském Gorla Minore. „Kvalifikační soutěže jsou tam až čtvrtý a pátý týden této jarní túry, tak uvidím, zda bych se tam ještě vracel, nebo vybral jiné závody,“ dodává Kamil Papoušek. Další plány přizpůsobí aktuální kondici koně i situaci v reprezentačním týmu. 
 
Foto Josef Malinovský, archiv Jezdci.cz