reklama 11A

Nikola Bielíková v Polsku ve formě. V Rakousku se daří Opatrnému

ikonka

Čeští jezdci závodí během čtvrtého srpnového víkendu na CSI v polském Ciekocinku a také ve Wiener Neustadtu v Rakousku. Ve výborné formě se prezentuje Nikola Bielíková, která v Gold Tour předvedla dva čisté výkony. Daří se i Alešovi Opatrnému.
22.08.2019 19:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
V polském Ciekocinku probíhají od úterý 20. srpna závody CSI hned několika kategorií. První dva dny byly věnovány mladým koním a nižším úrovním obtížnosti, od čtvrtka se však už skáče výš.
 
V soutěži Gold Tour s překážkami do 145 centimetrů, která sloužila jako kvalifikace do Grand Prix, se blýskla čistým výkonem Nikola Bielíková v sedle Carisona. Dvě čisté fáze jí stačily na páté místo. Bez trestných bodů absolvovala s valachem G-Star SL stočtyřicítku v rámci téže rundy. 
 
V CSI2* nechybovala také Sára Vingrálková na koni Damocles From Second Life Z, a to v soutěži do 130 centimetrů. 
 
Početná ekipa vyrazila také do Rakouska do Wiener Neustadtu. Program, stejně jako v Polsku, nabídl nejprve nižší soutěže v rámci Elite Tour a soutěže pro mladé koně. V té se tradičně Češi předvedli s čistými výsledky. Od čtvrtka se pak začalo závodit ve vyšších túrách. 
 
Bez chyb na druhém místě dokončil stopětatřicítku Kamil Papoušek na valachovi Loki. Čistě dokončil parkur i Aleš Opatrný s Dukatem. Jeho výkon stačil na čtvrtou příčku. Nulu dovezla do cíle i Kateřina Kučerová v sedle King Konga.
 
V rámci Big Tour se představilo hned několik českých dvojic. Nejlépe si v kurzu s překážkami do 145 centimetrů vedl Aleš Opatrný se Sangris Boyem, který inkasoval jen dva trestné body za překročení stanoveného času.
 
Kompletní výsledky z obou mítinků najdete níže.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE