Nieberg vyhrál SP v Lipsku a má finále na dosah. Je to můj cíl, říká

ikonka

Gerrit Nieberg vyhrál v neděli 22. ledna jedenácté kolo Světového poháru v Lipsku. Němec má šanci postoupit do finále. Šel by tak ve stopách svého otce Larse Nieberga. Ten má vedle medailí z olympiád doma i dvě stříbra právě z finále World Cupu.
23.01.2023 11:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Už pojedenácté jeli účastníci parkurového Světového poháru ročníku 2022/2023 o body do žebříku Západoevropské ligy FEI. Mítink se konal v Lipsku a z vítězství se tam v neděli 22. ledna radoval domácí jezdec Gerrit Nieberg.
 
Němec v sedle bělouše Blues D´Aveline CH porazil v rozeskakování o půl sekundy krajana Richarda Vogela, který závodil s klisnou Looping Lunou. Třetí místo obsadil Švýcar Pius Schwizer. Také on dokončil s hřebcem Vancouverem de Lanlore rozeskakování s nulou, byl však víc než o dvě sekundy pomalejší než vítěz.
 
Nieberg nastupoval do rozhodující jízdy jako poslední z dvanácti bezchybných jezdců. Viděl tak všechny výkony a věděl, že pokud chce dosáhnout na první příčku, musí mít nulu a čas lepší než 37,08 sekundy, což byl čas dosavadního lídra Richarda Vogela.
 
„Sledoval jsem ho na obrazovce a musím přiznat, že byl opravdu rychlý. Ale já jsem měl v základním kole opravdu velmi dobrý pocit z mého koně. Tak jsem se rozhodl zkusit něco víc, a on odvedl vážně úžasnou práci,“ chválil Nieberg svého bělouše.
 
Také druhý Vogel byl s výkonem Looping Luny nadšený. „Je to poprvé, co skákala tak náročný parkur. Vůbec jsem nečekal, že bychom mohli být na nějakých top pozicích a určitě ne na druhé příčce,“ okomentoval výkon klisny.
 
Další kolo Světového poháru v lize západní Evropy se pojede v Amsterdamu o posledním lednovém víkendu. Finále bude hostit Omaha začátkem dubna. Gerrit Nieberg se díky triumfu v Lipsku dostal na dosah postupu. „Finále Světového poháru bylo vždy mým cílem,“ nechal se slyšet syn olympijského medailisty Larse Nieberga, který byl v této prestižní soutěže dvakrát druhý.
 
Zdroj: tisková zpráva FEI
Foto: Leanjo de Koster / FEI