reklama 11B

Nicol Vicencová vyhrála MČR i CEI2* 2020. Škábová a Novotná jsou druhé

ikonka

Napínavý průběh až do poslední etapy mělo mistrovství ČR 2020 ve vytrvalosti, které se uskutečnilo v sobotu 8. srpna v Chlumci nad Cidlinou. Až v závěru rozhodla o svém prvenství Nicol Vicencová. „Byly to nervy do poslední chvíle,“ přiznala vítězka.
08.08.2020 19:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Mistrovství České republiky ve vytrvalosti bylo kvůli tropickému počasí zahájeno již v půl šesté ráno, kdy se na trať vydali účastníci hlavní seniorské kategorie a zároveň mezinárodní soutěže CEI2*, kterých bylo osm. Národní šampionát jich absolvovalo o dva více. 
 
První etapa měřila čtyřicet kilometrů, další dvě třicet a poslední dvacet. A právě v té se rozhodlo o medailových pozicích. Ještě třetí etapou prošly čtyři dvojice téměř v totožném čase a ani po předposlední veterinární kontrole neměly mezi sebou velké rozestupy. 
 
Marinu Novotnou v sedle Ajradah AQ se vydaly stíhat především Lucie Škábová s Budvarem a Nikol Vicencová s klisnou Saria. Budvar přece jen nemá ještě tolik zkušeností a v poslední části mu již scházely síly, a tak se Lucie Škábová postupně začala smiřovat s bronzovou medailí, na kterou měla relativní náskok před Lucií Krejčovou s Lamií 1.
 
Naopak Nikol Vicencová se Sariou prolétla poslední etapou rychlostí přes 22 kilometrů za hodinu a do cíle dorazila o více jak tři minuty dříve než Marina Novotná s Ajradah AQ. „Byly to nervy do poslední chvíle. Myslela jsem, že holky nestihnu, ale povedlo se. Chtěla jsem hlavně dojet ve zdraví do cíle. Díky týmu jsem věděla, kde zhruba holky jsou, ale neměla jsem to propočítané. Jela jsem, co to šlo a stihli jsme to,“ konstatovala spokojeně Nikol Vicencová.
 
V soutěži CSI2* byly výsledky velmi podobné, pouze s tím rozdílem, že Marina Novotná startovala pouze v mistrovském klání, Lucie Škábová se proto v tomto případě umístila jako druhá v pořadí, Lucie Krejčová pak třetí.
 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje z průběhu tohoto závodů aktuální videozáznam. Ten by měl být dostupný již v průběhu neděle. Reportáž uvidíte také na programu ČT Sport. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE