reklama 11A

Nesvačil skončil na MS čtyřspřeží třiadvacátý. Šampionem je Exell

ikonka

Při závěrečném parkuru během mistrovství světa čtyřspřeží v italském Pratoni del Vivaro Jiřího Nesvačila pozlobil jeden z koní. „Nechal mě v tom vykoupat,“ posteskl si při rozhovoru. Skončil nakonec třiadvacátý. Zlato získal Boyd Exell.
25.09.2022 20:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Světový šampionát čtyřspřeží v Pratoni del Vivaro vyvrcholil v neděli náročný parkurem. Ačkoliv se jedná o silnou disciplínu Jiřího Nesvačila juniora, tentokrát mu vše nevycházelo podle představ.
 
„Už při prohlídce mi bylo jasné, že to nebude žádná procházka růžovou zahradou, ale realita byla ještě hroší, což ukázaly i výsledky ostatních. Nic méně si myslím, že to mohlo být mnohem lepší, ale levý přední Generale Pastorella se dneska na mě dost vykašlal a nechal mě v tom vykoupat. Nešel vůbec dopředu, takže jsem nestíhal čas. Mnoho branek jsem trefil jen tak tak, koukal mi po kytkách i po lidech a vůbec se nesoustředil. Takže dneska jsem se dost nadřel,“ konstatoval zklamaně v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Náročnost parkuru byla opravdu velká a problémy měli i další špičkoví vozatajové. „Byla tam spousta zúžených branek, oxerů v kombinacích a takovou třešničkou na dortu bylo, že za každou brankou byla na sedm až osm metrů postavená jiná branka, která překážela a museli jsme se jí vyhýbat,“ popisuje dál Jiří Nesvačil junior.
 

Psali jsme: Šampionát čtyřspřeží stále vede Exell. Nesvačil je po maratonu dvacátý

 

„Jedna smolná chyba přišla na sedmičce, kde mi Pastorella vytlačil úplně koně mimo, a to nešlo již zadní párou nijak zkorigovat. Tuším, že další chybu jsem udělal na pětce, což byl zúžený oxer. Devatenáctka byl cik cak a zbývalo mi ještě asi padesát metrů do dvacítky, což byl další zúžený oxer. U devatenáctky jsem už viděl, že mi naskočil čas, tak jsem to vzal vabank, nacválal jsem a letěl do cíle. Bohužel jsem tu dvacítku také srazil,“ doplnil Nesvačil ve vysílání EquiRadia.
 
Mistrovský titul si nenechal uniknout Australan Boyd Exell, byť v parkuru skončil až čtvrtý. Druhou nejlepší jízdu mezi kužely předvedl Nizozemec Ijsbrand CHardon a i díky tomu se posunul na stříbrnou příčku před Michaela Brachleho z Německa. Ten se nevyhnul jednomu shozenému míčku a v kombinaci s penalizací za čas obsadil dílčí šesté a konečné třetí místo. 
 
Doslova jako vozatajský koncert vypadala dle slov Jiřího Nesvačila juniora závěrečná jízda jeho kolegy a trenéra Brama Chardona. Ten totiž nezaznamenal žádnou penalizaci a parkur tak vyhrál. Jen dva body jej dělily od bronzu. 
 
Každopádně medaile se dočkal alespoň v týmové soutěži, a to hned té nejcennější, kterou vybojoval s již zmíněným Ijbrandem Chardonem a Koosem de Rondem. Němci Georg von Stein, Michael Brauchle a Mareike Harm skončili druzí před belgickým celkem, jehož členy byli Tom Stokmans, Dries Degrieck a Glenn Geerts. 
 
Foto: Magdalena Musilová / NHK a Christophe Tanière / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE