Fotogalerie: Nervy drásající závěr SP v Lipsku a šťastný Martin Fuchs

ikonka

Jako na houpačce si musel připadat švýcarský jezdec Martin Fuchs v průběhu finále parkurového Světového poháru v Lipsku. První kolo vyhrál, po druhém se propadl a v třetím opět vystřelil nahoru. Přinášíme fotogalerii z nedělního programu.
11.04.2022 10:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 

V neděli 10. dubna zažila hala v Lipsku napínavé představení. Parkuroví jezdci tam nastoupili k třetí a poslední soutěži finále Světového poháru 2021/2022. Jako lídr do ní vstupoval Američan Mclain Ward. Na rozdíl od soupeřů nebylo jeho konto zatíženo žádnými trestnými body. Ty byly podle nového systému spočítány a přiděleny po druhém kole všem účastníkům. Jedině vedoucí jezdec měl výhodu nuly.
 
Jenže dvoukolová stošedesátka Wardovi vůbec nesedla. Na ryzákovi jménem Contagious v první jízdě jednou chyboval a v druhé přidal dalších devět trestných bodů. V součtu třináct trestných bodů je v konkurenci nejlepších jezdců světa příliš a Wardovi výsledek stačil na konečnou sedmou příčku.
 
Naopak výborný výkon podal Švýcar Martin Fuchs v sedle Chaplina. Dvojice, jež ovládla úvodní honební parkur, přicházela do nedělního vrcholu s pěti trestnými body. Ani v jedné jízdě pak Fuchs nechyboval a s celkovým skóre pět trestných bodů se mohl radovat z triumfu. 
 
Z trůnu šampiona Světového poháru sesadil krajana Steva Guerdata, jenž vyhrál poslední mítink v roce 2019. V Lipsku se mu tolik nedařilo a dojel jedenáctý.
 
Doplňme, že druhé místo bral rovněž vynikající Nizozemec Harrie Smolders, jenž v neděli zapsal pouhé čtyři trestné body a přičetl je k čtyřem bodům z předchozích kol. Třetí místo obsadil švédský jezdec Jens Fredricson. Výborně se prezentovali mladí jezdci z Velké Británie. Do top 5 se vešli Harry Charles i Jack Whitaker.
 
Foto Richard Juilliart / FEI