reklama 11C

Německo přišlo o hvězdného hřebce. Adlerflug náhle uhynul v 17 letech

ikonka

Adlerflug byl hlavní hvězdou mezi současnými německými plemeníky, jen v loňské sezoně měl na dráze dva nejvýše hodnocené tříleté německého chovu včetně derby-vítěze In Swoopa. Po skromném startu dostal teprve v posledních letech větší příležitost.
06.04.2021 12:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Německé dostihy se vzpamatovávají z nečekané ztráty. Na Velikonoční pondělí náhle uhynul ve věku 17 let úřadující šampion plemeníků Adlerflug. Příčiny jeho skonu se zjišťují, řekl serveru Galopponline.de manažer syndikátu Lars-Wilhelm Baumgarten. Později bylo upřesněno, že šlo o infarkt.

Otec loňského vítěze německého derby In Swoopa stál v hřebčíně Schlenderhan, kde obýval box legendárního Monsuna. Ještě v pondělí odpoledne připustil klisnu, po návratu do stáje se však choval nezvykle nervózně. Než stihl dorazit veterinář, byl na místě mrtvý.

Syn výborného In The Wingse z vlastního chovu Schlenderhanu připouštěl za poplatek 16 000 eur. Jeho majitelem byl syndikát složený z hřebčínů Harzburg, Schlenderhan, Brümmerhof, Görlsdorf, Bona a Gregora Vischera.

 

Čtěte také: Vovčenko završil "pětistovku", nejlepší z českých koní byla Mequinenza

 

Adlerflug byl vítězem německého derby z roku 2007, ale ještě úspěšněji si vedl v chovu, kde stihl dát navzdory původně horší příležitosti 11 grupových vítězů. Až v posledních sezonách začal být více využíván, loni se poprvé stal šampionem plemeníků. Derby-vítěz In Swoop byl nejvýše hodnoceným tříletým vytrvalcem světa, Torquator Tasso zase nejlepším koněm v německém tréninku. Z dalších úspěšných potomků zmiňme Koně roku Iquitose nebo gr.1 vítěze Ita.

"Pro německý plnokrevný chov je to obrovská ztráta. Adlerflug byl pro všechny domácí chovatele paprskem světla, protože dával vytrvalce se speedem a mezinárodní třídou. Byl to velký dostihový kůň a ještě lepší plemeník. Dostane v hřebčíně Schlenderhan náhrobek vedle Monsuna," řekl Baumgarten.

V českých dostizích reprezentovali Adlerfluga například vítěz italského listed Indian Eagle a na překážkách úspěšný Mahe King. Mezi aktuálními klasickými uchazeči se nacházejí Abrams Creek a Lady In Pink.

 

Krátce ze zahraničí

 

Devítiletý valach Freewheelin Dylan a Ricky Doyle se postarali o největší překvapení v historii Irish Grand National. Outsider 150:1 z tréninku Dermota McLoughlina a v majetku Sheily Mangan porazil jistě o 1 1/4 délky Run Wild Freda, třetí doběhl Enjoy D’allen. McLoughlinův otec Liam vyhrál v roce 1962 na Kerforovi. “Je to dosud nejlepší den mého života, nemůžu tomu uvěřit” řekl šťastný Doyle, jinak zaměstnanec Conora O’Dwyera, u něhož působí jako ošetřovatel, pracovní jezdec a řidič.

Nečekaného vítěze mělo i zahájení německé blacktype sezony. Listed Grand Prix Aufgalopp se stalo kořistí bělouše Adriana s Lukasem Delozierem. Čtyřletý hřebec startoval poprvé od loňského sedmého místa v německém derby a je pravým bratrem do Českého derby přihlášeného Ariona ze stáje Meridian.

Foto: Adlerflug.info




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE