reklama 11B

Německo dominuje olympijské drezurní soutěži. Werth nedělní vítězkou

ikonka

V neděli 25. července pokračovala v Tokiu drezurní soutěž. Kvalifikační úlohu Grand Prix odjela druhá polovina účastníků, a je tak jasné, kdo postupuje do finále. Favoritka Isabell Werth vyhrála svou skupinu. Němci mají nejsilnější družstvo.
25.07.2021 18:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 

V neděli 25. července pokračovala olympijská drezurní soutěž kvalifikační úlohou Grand Prix, do které nastoupila druhá polovina startovního pole. Šlo o zbývající tři skupiny. Z každé z nich vždy nejlepší dva postupují rovnou do finálové Grand Prix Freestyle. 
 
Ve skupině D se nejvíce dařilo dánské dvojici Carina Cassoe Kruth a Heiline´s Danciera, která dostala známku 76,677 %. O necelá dvě procenta méně si vyjela Američanka Adrienne Lyle na hřebci Salvinovi. Brala tak druhé postupové místo. Nejlepší ve skupině E byla Němka Dorothee Schneider, jež si s hanoverským valachem Showtime FRH vyjela skoro 79 %. Druhou příčku a kvalifikaci do küru získala Švédka Juliette Ramel s koněm Buriel K.H.
 
Horká favoritka Isabell Werth nastupovala až jako poslední ve skupině F, tedy i poslední ze všech účastníků olympiády. Němka vyhrála svou skupinu, když zajela s Bellou Rose úlohu za 82,500 %. To je téměř o dvě procenta méně, než zaznamenala její krajanka Jessica von Bredow-Werndl. Ta však závodila v jiné skupině o den dříve, ale přesto by před zahájením her sázeli mnozí na suverenitu Isabell. Druhá v „F“ skončila zlatá medailistka z Ria Charlotte Dujardin s valachem Giem.
 
Do finále jednotlivců, které je na programu ve středu 28. července, postupují přímo ze skupin Charlotte Fry (GBR), Therese Nilshagen (SWE), Cathrine Dufour (DEN), Edward Gal (NED), Jessica von Bredow-Werndl (GER), Sabine Schut-Kery (USA), Carina Cassoe Kruth (DEN), Adrienne Lyle (USA), Dorothee Schneider (GER), Juliette Ramel (SWE), Isabell Werth (GER) a Charlotte Dujardin (GBR). Dvanáctku postupující doplní dle skóre tato šestice: Steffen Peters (USA), Hans Peter Minderhoud (NED), Carl Hester (GBR), Rodrigo Torres (POR), Beatriz Ferrer-Salat (ESP) a Nanna Skodborg Merrald (DEN).
 
Ve finále týmů, které se odehraje v úterý 27. července, se díky výsledkům v kvalifikační Grand Prix představí Dánsko, Německo, Nizozemí, Portugalsko, Španělsko, Švédsko, USA a Velká Británie. V rámci družstva získaly nejvyšší skóre v úvodní Grand Prix Němky Jessica von Bredow-Werndl, Isabell Werth a Dorothee Schneider.
 
Foto: Shannon Brinkman, Christophe Taniere / FEI
 
Zdroj: fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE