reklama 11C

Nejstarší dvojici Rozlučkové všestrannosti je dohromady téměř sto let!

ikonka

Během prvního listopadového víkendu proběhly závěrečné jezdecké závody v Pardubicích. Šlo o tradiční Rozlučkovou všestrannost, během níž byla odměněna rovněž nejstarší startovní dvojice – sedmasedmdesátiletý Ludvík Filípek a dvaadvacetiletý Falco.
04.11.2019 16:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
V rámci posledního sportovního mítinku letošní sezony si zaslouženou cenu odvezli i nejstarší účastníci jezdeckých závodů. Dohromady jim je neuvěřitelných 99 let. Řeč je o Ludvíku Filípkovi a jeho valachu Falcovi, se kterým absolvovali Rozlučkovou všestrannost v soutěži stupně Z.
 
Ludvík Filípek dokazuje, že i v 77 letech lze skákat přes překážky. Reprezentant Jezdeckého střediska Řitka je současně majitelem nejstaršího koně závodů Rozlučkové všestrannosti, kterým je dvaadvacetiletý Falco 10. V konkurenci 42 účastníků ve své kategorii obsadili jednatřicáté místo a porazili i mnohem mladší jezdce. Nejstaršího jezdce i koně Rozlučkové všestrannosti dekoroval a cenu věnoval Jiří Skalický, člen prezidia Dostihového klubu a dlouhodobý podporovatel závodů všestrannosti.
 
„Rozhodl jsem se letos věnovat cenu nejstaršímu koni závodů. Shodou okolností jeho majitelem je i nejstarší jezdec ze všech účastníků Rozlučkové všestrannosti. Je obdivuhodné, jak pan Filípek ve svém věku vyzařuje energii a dobrou náladu. Přeji jemu i jeho Falcovi ještě hodně společné radosti a úspěchů v sedle,“ řekl Jiří Skalický. 
 
Rozlučková všestrannost byla posledním dílem letošního seriálu závodů military na Pardubickém závodišti. Náročné závody, kdy jezdci a koně musí absolvovat hned tři jezdecké disciplíny, se do domova Velké pardubické vrátí opět na jaře příštího roku. 
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto Jiří Bělohlav
 
Zdroj tisková informace Dostihového spolku a. s.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE