reklama 11C

Nejen o závěrečném parkuru. Příhoda s Trundou hodnotí účast v Tokiu

ikonka

Olympijská soutěž ve všestrannosti je minulostí a čeští reprezentanti Miloslav Příhoda s Miroslavem Trundou ji oba dokončili ve čtvrté desítce. Jak hodnotí závěrečný parkur i celou účast v Tokiu, to prozradili v posledním ze série rozhovorů.
02.08.2021 19:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
 
Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem Lat se v závěrečném parkuru olympijské všestrannosti v Tokiu nevyhnul jedné chybě nevyhnul, a to na skoku 9A. 
 
„Je to smůla a moje jezdecká chyba. Když jsem šel prohlídku, tak jsem se pořád nemohl rozhodnout, zda jít na šest dopředu, nebo na sedm v klidu. Ještě jsme to konzultovali s Alešem Opatrným, Ondrou Zvárou i Kamilem Papouškem a ve finále ani oni se nemohli shodnout. Koukli jsme na první tři koně a každý to šel jinak, někdo to šel dokonce na osm cvalových. Takže jsem z toho měl trochu hokej a nebyl jsem si jistý s tou vzdáleností a podle toho to také dopadlo,“ zhodnotil Miloslav Příhoda svoji závěrečnou jízdu v telefonickém rozhovoru pro EquiTV.cz.
 
Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke měl několik lehkých kontaktů s horními bariérami, chyby však přišly pouze v kombinacích. Čtyři trestné body nejprve inkasoval v trojkombinaci na skoku 5B a následně ještě dalších osm ve dvojskoku 9A a 9B. „Závěrečný parkur jsem si užíval a bylo mi úplně šumák, jestli se posunu dopředu, nebo dozadu, byla tam již velká propast. Jelo se mi velmi dobře, parkur byl velmi technicky postavený na maximální možné výšce, snad jen jednička měla 120, jinak všechny ostatní překážky 125 a některé 130 centimetrů. Měl jsem radost, že jsem parkur jel tak, jak jsme si s Pavlem Vachutkou řekli. Pasáž od triplebaru jsem měl předem naplánovanou na šest cvalových skoků. Ve finále z toho byly na kombinaci dvě chyby a jednu jsem potkal na již béčku v trojskoku. Jednotlivé skoky však nebyly žádný problém,“ hodnotí Miroslav Trunda. 
 

Nepřehlédněte: Strhující závěr olympijské všestrannosti. Vítězkou je Julia Krajewski

 
Při téměř půlhodinovém vyprávění došla řeč i na téma kvalifikace pro další olympijské hry. „Vzhledem k tomu, že jsem si chtě jen zkusit sbírat olympijské body a ono se to povedlo, tak určitě motivace je obrovská to znovu zkusit a doufám, že se pokusíme zúčastnit i olympiády v Paříži,“ konstatoval Trunda. „U mě je to malinko složitější. Míra má výhodu v tom, že už těch koní má v tréninku víc a dělá to víc postupně. Má v každém ročníku minimálně jednoho koně a má kam šáhnout. My tím, že jsme se vloni stěhovali do nové stáje, tak to děláme pozvolna. Naší vlajkovou lodí je Ferreolus a máme nějaké čtyř a pětileté koně. Z toho teprve uvidíme, zda jsme měli šťastnou ruku. Nic méně, vše je otevřené. Vzhledem k tomu, že Paříž je za tři roky a kvalifikace se rozeběhnou za dva roky, tak nemohu úplně říct, zda to bude na 100 %. Ferreolus však má kam se posouvat a když zůstane ve formě, tak bude i za tři roky ve věku, kdy by se mohl olympiády zúčastnit,“ vyhodnotil Miloslav Příhoda v rozhovoru pro EquiTV.cz, během něhož svůj komentář kromě jezdců připojila i šéfka české ekipy všestrannosti Karolína Žižková
 
Foto: Tomáš Holcbecher / časopis Jezdectví
Zdroj foto: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE